OKULLARIN RİSK HARİTASI BELİRLENECEK

Ankara Valisi Aladdin Yüksel, yeni eğitim ve öğretim yılında il ve ilçelerdeki tüm okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla bir genelge yayımladı.

OKULLARIN RİSK HARİTASI BELİRLENECEK
Okulların 'Risk Dağılımı Haritası' Çıkartılacak
 
Ankara Valisi Aladdin Yüksel, yeni eğitim ve öğretim yılında il ve ilçelerdeki tüm okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla bir genelge yayımladı.
 
Maddeler arasında 'Okul güvenliği ile ilgili literatür taraması yapılarak, okullarda meydana gelen şiddet içerikli olaylara ilişkin risk dağılım haritaları hazırlanacaktır.' tedbiri de bulunuyor.
 
Vali Yüksel yayımladığı genelgede, 'Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlamak ve bu hizmetlere ilişkin koruyucu, önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerini almak temel görevlerimizdendir. Bu anlayıştan hareketle çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmesine esas olmak üzere, şiddet olaylarına karşı korunması ile muhtemel şiddet olaylarının önlenmesine yönelik olarak belirtilen önlemler derhal uygulamaya konulacaktır.' dedi. 
 
AKSAKLIK İSTEMEDİ
 
Vali Yüksel, emrin aynen yerine getirilmesini ve uygulamanın herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden eğitim ve öğretim yılı boyunca sürdürülmesini önemle vurguladığı genelgede uygulanacak esasları şöyle açıkladı: 
 
'Vali Yardımcısı Kemal Karadağ başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile oluşturulacak İl Yürütme Kurulu çalışmalarına derhal başlayacak ve izleme-değerlendirme yapmak üzere ayda en az bir kez toplanacaktır.
 
İlçelerde ise İlçe Yürütme Kurulu oluşturulacak ve kaymakamların başkanlığında çalışmalara derhal başlanacaktır.
 
Okul güvenliği ile ilgili literatür taraması yapılarak, okullarda meydana gelen şiddet içerikli olaylara ilişkin risk dağılım haritaları hazırlanacaktır. Tüm veriler değerlendirilerek il merkezi ve ilçelere özgü ve şartlarına uygun İl/İlçe Okul Güvenliği Stratejisi oluşturulması sağlanacaktır. Okul güvenliğine ilişkin sağlıklı bilgi akışını sağlayacak ve nitelikli, yeterli sayıda polis birimlerinde irtibat görevlileri belirlenecektir. Okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek (cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz/tecavüz, intihar vb.) olaylara ilk olarak müdahale edecek Kriz Müdahale Ekibi oluşturulacaktır. Okul giriş-çıkış saatlerinde okul çevresinde ve güzerg'hlarında tedbirler mutlaka artırılarak alınacaktır.'
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER