ORTALAMASI DÜŞÜK SINIFA EK DERS

SBS'nin yerine getirilen ‘merkezi ortak sınavlar' sınıf başarısını da ölçecek. MEB, not ortalaması düşük çıkan sınıflara ek ders takviyesi yapacak.

ORTALAMASI DÜŞÜK SINIFA EK DERS
(MEB), okullar arasındakibaşarı farkını minimuma indirgemek içinçalışmalara başladı. Bakanlık bu kapsamda, SBS'nin yerine getirilen Temel EğitimdenOrtaöğretime Geçiş Sistemi merkezi ortaksınavlarda öğrencilerin aldığı notların yanı sırasınıflar için de 'not belirleme sistemi' hazırlıyor. Aynı sınıftaki öğrencilerin, puan ortalaması esasına dayanan sistemde 'Ders İzleme Takip Formu' hazırlanacak. Bu yöntemle öğrencilerin,öğretmenlerin ve okulun başarı puanının hesaplanması hedefleniyor.
Not sistemi oluşturulacak
İnternet üzerinden tüm okulların kullanıcı adı ve şifreleri ile girebileceği not sistem oluşturularak,öğrencilerin notları sisteme girilecek. Aynı sınıfta eğitim alan öğrencilerin notlarını otomatik olarakhesaplayacak sistemle sınıfların puanları belirlenecek. Başarı ortalaması düşük sınıflara, ek ders takviyesi yapılacak.
Çalışma,ortaöğretim yönetmeliğindeki "Aynı derse giren öğretmenlerin ortak değerlendirmeyapabilmelerine imkan vermek üzere birden fazla şubede okulu olan tüm derslerin yazılı sınavları ortakyapılır ve ortak değerlendirilir. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümreöğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir" maddesine göre yapılacak. Her sınıf için analiz sonuçlarıyapılarak sonuçların zümre öğretmenler kurulunda tartışılması gündeme gelecek. Başarıyı artıracaktedbirlerin alınacak.
Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER