ÖZEL OKULLARDA SİGORTA SKANDALI

Özel okullar öğrencileri sigortalamadan okula kabul etmiyor. Çocuklarını özel okullara kayıt ettiren veliler okulların yeni uygulaması karşısına şaşıp kaldı.

ÖZEL OKULLARDA SİGORTA SKANDALI
 
Gelen şikayetlerde “Haber verilmeden çocuklarımız sigortalanıyor ve bu uygulama için bizden ücret alıyorlar” dedi.
Bankaların müşterilerini habersiz sigortaladığına ilişkin şikayetlere alışmışken özel okulların da bankaları örnek alarak okula kayıt olan öğrencileri habersiz sigortaladığı iddiaları velilerin kafalarını karıştırdı.  Şikayet Portalı Şikayetvar.com’a özel okullarda fahiş fiyatlarla kitap satıldığını belirten veliler bir de öğrencilerin habersiz sigortalandığını iddia ettiler.
VELİLER HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
Oğlunu özel bir okula kayıt ettirmek isteyen Y.E. okuldan istenilen ücret sonrası bir araştırma yaptı ve ilginç sonuçlara ulaştı. Yaşadığı olayı Şikayetvar’a şöyle aktardı:
“Oğlum 5’nci sınıfa geçti. Her veliye olduğu gibi bize de kitapların koli ile hazırlandığı haberi okul sahibi tarafından gönderildi. Okul yönetimi tüm velilerden 975 TL gibi bir ücret istiyor. Eğer ciddi araştırmazsanız ve dikkat etmezseniz bir de çocuğunuza sağlık sigortası yapıyorlar. Veliye haber verilmeksizin sağlık sigortası yapılması ve bunun bizden alınması doğru değil. Ayrıca kitapların hazırlandığı paketler bölünemiyormuş. Dolayısıyla kitap listesinde olan kendilerine ait kitapların yayınları alamayacağınız anlamına geliyor. Eğer koliyi almazsanız derslerde takip edilecek yayınlarını da alamıyorsunuz.  Diğer kitaplar için ise liste fiyatı uyguluyorlar. İndirimli kitap koca bir yalan. Piyasada kitapları yarı fiyatına bulurken, İngilizce kitapları yüzde 20 daha aşağı alınması mümkün. Sonuç olarak büyük bir soygun başlatan özel okul yöneticilerine karşı hukuki savaş başlattım. Noter kanalıyla ihtarda bulundum. Yapılanlar Tüketicinin Korunması Hakkında. Kanuna tamamıyla aykırıdır, satıştan kaçınamazlar.”
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER