ŞEFLERİN YÜKSELME İSYANI

Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükseleme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği taslağında şeflerin Şube Müdürlüğü sınavına girebilmeleri için bu görevde altı görev yapmaları isteniyor.

ŞEFLERİN YÜKSELME İSYANI
ŞEFLERİN YÜKSELME İSYANI 


Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükseleme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği taslağında şeflerin Şube Müdürlüğü sınavına girebilmeleri için bu görevde altı görev yapmaları isteniyor.

Uzun yıllar görevde yükselme sınavını bekleyip 2009 yılında şef olabilen MEB çalışanlarının hiçbiri bu sınava giremiyor. Taslağın bu haliyle geçmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen itirazını MEB'e iletecek.
 
  
Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmelik taslağı yayınlandı. Taslağa göre şeflerin şube müdürlüğü sınavına girme şartlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun  68/B maddesinde istenen genel şartlar yanında en az altı yıl şef kadrolarında çalışma şartı isteniyor. Değişiklik teklifi  şefleri isyan ettirdi. Yıllarca memur iken görevde yükselme sınavı açılmadığı için şefliğe yükselemeyen memurlar 2009 yılında yapılan görevde yükselme sınavı ile bu görevlere atanmışlardı.
 
Üç Yıl olmalı
 
Yıllarca görevde yükselme sınavı bekleyen ve 2009 yılında şef kadrosuna atanan 3 Bin 466 MEB personeli şimdide başka bir bariyer ile karşı karşıya. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı taslağa göre şeflik kadrolarında en az altı yıl çalışma şart getirilmesi düşünülüyor. Bu durumda 2009 yılında şef kadrolarına atanan yaklaşık 3500 şefin sınavlara girmesini engellenmiş oluyor. Konu ile ilgili Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile yaptığımız görüşmede sendikalarının üç yılda ısrarcı olduklarını ifade ederek 2009  yılında şef olanların önünün açılması için Bakanlığa itirazlarını ileteceklerini ifade etti.
 
Çakırcı “Böyle bir düzenleme şefleri mağdur edecektir. Eğitim Bir Sen olarak taslaktaki altı yıllık süreyi kabul etmemiz mümkün değil. Yürürlükteki yönetmeliğin bu  hükmün olduğu gibi korunması gerekir. Mevcut yönetmelikteki hükümde şeflikte  üç yıl çalışma istiyor… Her düzenleme yeni mağduriyetlere kapı aralama aracı olmamalıdır. Aksi takdirde yeni mevzuat hukuka aykırı olur. Bizim bu konuda itirazımız var ” dedi.
 
Hiçbir Kurumda Böyle Adaletsizlik Yok
 
Yürürlükteki Görevde Yükseleme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde süreler üç yıl olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığının böyle bir değişiklik girişimi kurumlar arası adaletsizlikleri de beraberinde getireceğini söyleyen Çakırcı, “Oysa tüm kurumlarda çalışan şeflerin özlük haklar ve çalışma koşulları önemli oranda eşitlendiği gibi eşit işe eşit ücret kapsamında ücretlerde eşitlenmişken MEB'in şube müdürlüğü sınavına giriş için altı yıl şef olarak çalışma şartının getirilmesi kurumlar arasında adaletsizliği de körükleyecektir.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER