SINAV KURYELİĞİ YAPTI GENEL MÜDÜRLÜKTEN OLDU

Kuryelik MEB deki bazı bürokratlar için hem harcırah hem yurtdışı gezi fırsatına dönüştü.

SINAV KURYELİĞİ YAPTI GENEL MÜDÜRLÜKTEN OLDU
 
İşlerini bırakıp 'sınav kuryeliği' yapınca genel müdürlükten oldu.

Kuryelik MEB deki bazı bürokratlar için hem harcırah hem yurtdışı gezi fırsatına dönüştü.
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, Açıköğretim Lisesi, Seviye Belirleme ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları kapsamında ‘sınav kuryesi’ olarak yurtdışına gitmek için adeta sıraya girmiş durumda. Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ile kısa bir süre önce emekli olan Müsteşar Yardımcısı Tufan Merdan ve Bakanlık Müşaviri Muzaffer Yılmaz’ın sınavlar kapsamında Mekke ve Medine’ye gidip, bu sırada da umre ziyareti yapmalarının ardından Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak’ın da aynı yolla Medine’ye gittiği ortaya çıktı. Öğretmen atamalarındaki kaosa bir de ‘sınav kuryeliği’ eklenen Hikmet Çolak, Bakan Nabi Avcı tarafından görevinden alındı.
 
radikal'in haberine göre; MEB’de bir yandan aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu 400’e yakın personele, ‘havuz’ diye nitelenen uygulama kapsamına hiçbir iş yaptırılmadan sadece aylık toplam 2 milyon TL’yi aşan ödeme yapılırken, yerlerine getirilen üst düzey bürokratlar ek ödemelerin verildiği görevleri başkalarına kaptırmıyor.

MEB’in Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki Açıköğretim Grup Başkanlığı’nca düzenlenen Açıköğretim Lisesi sınavlarındaki ‘sınav kuryeliği’ uygulaması hem bürokratlara ek gelir hem de yurtdışı gezisine dönüşüyor. Daha önce iki müsteşar yardımcısının, temel olarak sınav kâğıtlarının götürülmesi ve cevap kâğıtlarının getirilmesini kapsayan ‘sınav kuryeliği’ yoluyla Mekke’ye gitmesi kamuoyuna yansımışken, aynı yolla Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak’ın da yurtdışına gittiği belirlendi. 
 
Hikmet Çolak, bu yılın 11-12 Mayıs tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı kapsamında 9-14 Mayıs 2013 tarihlerinde ‘sınav kuryesi’ sıfatıyla Suudi Arabistan’ın Medine şehrine gitti. Çolak’a, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nden başka bir ‘kurye’ de eşlik etti.
 
Personel Genel Müdürlüğü’nde özellikle ‘ 4+4+4 ’ eğitim sistemi nedeniyle öğretmen atamaları, yer ve branş değişikliği nedenleriyle sonu gelmez sorunlar yaşanırken buna bir de ‘sınav kuryeliği’ yoluyla yurtdışına gidiş eklenince Çolak için genel müdürlüğün sonu geldi. Çolak’ın ‘sınav kuryeliği’ Bakan Nabi Avcı için de bardağı taşıran son damla oldu. Avcı, geçen hafta itibariyle Hikmet Çolak’ın genel müdürlük görevine son verdi.
 
Paylaşılamayan görev 
 
Üst düzey bürokratların yanı sıra MEB’de orta düzey diye tanımlanan grup başkanları da ‘sınav kuryeliği’ için yarışta. Bakanlık Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nde grup başkanı olan Elif Bakar da 6-11 Mayıs 2013 tarihinde Kıbrıs-Lefkoşa, Strateji Geliştirme Grup Başkanı Gülten Güzel de Türkmenistan-Aşkabat’a Seviye Belirleme ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları’nda ‘sınav kuryesi’ olarak gönderildi. 
Sınavlardan sorumlu genel müdürlük olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü içinde de Türkiye içinde görevli olmalarına karşın bazı müdürlerin bu görevlerini iptal ettirerek yurtdışına çıkış yaptıkları biliniyor. 
 
Kuryelik 3 bin lira
 
Yarışılan ‘sınav kuryeliği’nin cazibelerinden biri de ek gelir. ‘Sınav kuryesi’ olan bir MEB çalışanına, ek göstergeleri esas alınarak harcırah veriliyor; bu miktar da ortalama 3 bin lira civarında.

 
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER