SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?

MEB'in cinsel ayrımcılık içeren mesajı, TBMM gündemine taşındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?

CHP GenelSekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Sözcü’nün duyurduğu skandal SMS’i Meclis gündemine taşıdı.

Sözcü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mobil Bilgi Servisi 8383′ten velilere “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır. Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir.” şeklinde bir mesaj gönderildiği ortaya çıkarmıştı.

 

Haberin duyulmasının ardından büyük tepki alan Milli Eğitim Bakanlığı çelişkili ifadeler içeren açıklamalarda bulunmuştu. Bakanlık, SMS’in kendileri tarafından atılmadığın, ancak GSM operatörleri tarafından zaman zaman böyle mesajlar gönderilebileceğini söylemişti.

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?”

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, kamuoyunda tepki ile karşılanan o mesajı TBMM gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya “Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı mı?” diye sordu.

“KAMUOYUNUN AYDINLATILMASI GEREK”

Milli Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Hattı”, 8383 üzerinden velilere cinsel ayrımcılık içeren ifadelerin kullanıldığı SMS mesajı gönderilmesinin büyük tepki topladığını belirten Tamaylıgil, Bakan Avcı’nın “velilere gönderilen SMS bilgimiz dışında” açıklamasının da tatminkâr olmadığını belirtti. Tamaylıgil, “kamuoyunun aydınlatılması için mesajların kaynağı ve içeriği hakkında bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.

Tamaylıgil’in soruları şöyle:

1) SMS’lerin atıldığı şirketin tüzel kişilik bilgileri nedir?
2) SMS’lerin atılmasıyla ilgili söz konusu şirketle hangi koşullarda anlaşma yapılmıştır?
3) Veli bilgilendirilmesiyle ilgili olarak yaz tatili döneminde kaç SMS mesajı atılmıştır? SMS mesajlarının içerikleri ve metin dökümleri nelerdir?
4) Velilere gönderilen SMS mesaj metinlerinin onayı hangi birim ya da makamlarca yapılmaktadır?
5) Habere konu olan eğitimde cinsiyet ayrımcılığı içeren SMS mesajının velilere atılmasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır?
6) Bakanlığın bilgisi dışında velilere SMS mesajı atan firma ile yapılan sözleşmenin feshi söz konusu mudur? MEB ile ilgili firma arasında yapılan sözleşmede, bu ve benzer sorumluluklara karşı yaptırım ve ceza maddeleri bulunmakta mıdır?
7) Habere konu olan mesajla ilgili SMS firmasına ödeme yapılmış mıdır?
Atılan mesajın maliyeti nedir? SMS mesajları uygulaması ne zaman başlamıştır ve ay/yıl bazında ödeme bilgileri nasıldır?

VELİLERE GÖNDERİLEN SMS ŞÖYLE:


Sozcu.com.tr

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER