Sudan İle Eğitim İş Birliği Anlaşması

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Türkiye ve Sudan arasında eğitim alanında iş birliği protokolü yapmak üzere başkent Hartum’da Sudan’ın Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Adem İbrahim ile bir araya geldi. 

Sudan İle Eğitim İş Birliği Anlaşması

İmza protokolünde konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, anlaşmanın, Sudan´da Türk okulları, Türkiye´de de Sudan okulları açılmasını kapsadığını  ve Türk-Sudan Üniversitesinin de yakında kurulacağını söyledi.

İmzalanan protokolde; mesleki ve teknik eğitim, ölçme ve değerlendirme, din öğretimi alanlarında iş birliği yapılması, Türkçe ve Arapça Dillerinin karşılıklı öğretilmesi, Sudan Dostluk Okulunun denkliği, Uluslararası Sudan-Türk Üniversitesi kurulması, Sudan´daki üniversitelerde Türkoloji bölümleri açılması gibi konular yer alıyor. 

Ziyaret kapsamında, Türk heyeti ile Sudan Genel Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlarıyla ikili görüşmeler yapıldı.

Ziyarette ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı Okulu ve Yunus Emre Enstitüsü ziyaret edilerek çalışmaları hakkında bilgi alındı. 

Ziyaret, iki ülke Cumhurbaşkanlarının Başkanlığında Aralık ayında Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısına hazırlık olması bakımından önem taşıyor. 

Sudan’a yapılan ziyarette İbrahim Er’in yanı sıra Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Ali Akdağ, Afrika Koordinatörü Osman Eroğlu ile Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Rahmi Er ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cihad Demirli yer aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER