Veliler Dikkat: MEB Gelecek Yıl Okutulacak Seçmeli Dersleri Açıkladı

Milyonlarca öğrenci için eğitimin 2.dönemi bugün itibariyle başladı. 

Veliler Dikkat: MEB Gelecek Yıl Okutulacak Seçmeli Dersleri Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan duyuruda, öğrencilerin gelecek yıldan itibaren seçebilecekleri bazı seçmeli derslere ve bunların detaylarına yönelik olarak bilgilendirmeler sağlandı. 

MEB tarafından yayımlanan duyurda, öğrencilerin gelecek yıl seçebilecekleri yeni lehçeler, sportif faaliyetleri de barındıran seçmeli derslere yönelik açıklamalar gerçekleştirilerek, veliler ve öğrencilere bilgilendirmenin yapılacağı aktarıldı.

Öğrenciler gelecek yıl bu dersleri seçebilecekler

MEB, bazı lehçelerin korunması, bilinmesi maksadıyla aşağıda belirtilen lehçelerin seçmeli ders olarak alınabileceğini belirtti. Bu bağlamda gelecek yıl öğrenciler şu lehçeleri seçmeli ders olarak alabilecekler:

Adığece (Kiril Alfabesine göre),

Adığece (Latin Alfabesine göre),

Abazaca,

Kunııancca,

Zazaca,

Lazca,

Gürcüce,

Boşnakça ,

Arnavutça

ÖĞRENCİLERİN İLGİ VE ALAKALARINA GÖRE SEÇİLECEK

Bahsi geçen seçmeli dersler sürecinde, öğrencilerin ilgi ve alakalarına yönelik olarak çok sayıda seçeneğin bulunduğu dersler, okulların fiziki ve uygulamalı imkanlarıyla pekiştirilerek, öğrenciler ve veliler tarafından e-Devlet üzerinden seçilerek uygulamaya geçilecektir. 

Bu bağlamda sportif faaliyetler konusunda da öğrencilere çok sayıda seçenek sunuluyor. Bunlar; Basketbol, Atletizm, Okçuluk, Yüzme, Bisiklet, Tenis olarak aktarılıyor. 

Ayrıca görsel sanatlara yönelik ise resim, grafik tasarım, seramik, ebru, tezhip, minyatür dersleri seçilebiliyor. Müzik dersine ait olarak ise programlar bağlama (saz), gitar, keman, piyano, ut dersleri seçilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER