YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı! 2018 YKS Ek Tercih ve Yerleştirme Nasıl Yapılır?

ÖSYM YKS Ek Tercih Kılavuzu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme kılavuzuna buradan erişebilirsiniz. 

YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı! 2018 YKS Ek Tercih ve Yerleştirme Nasıl Yapılır?

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı üniversite tercih neticelerine göre, üniversitelerin örgün lisans ve önlisans programlarına 710 bin 982 aday yerleşti, 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Şimdi öğrencilerin gözü ek yerleştirmelerde. 

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS neticelerine göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

İŞTE YKS TERCİH KILAVUZU ULAŞABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

YKS'DE KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamazlar.

EK YERLEŞTİRME BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmede en küçük puanların altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. 

Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER