Artık işveren ve iş arayanlar birbirini danışmanla daha hızlı buluyor

İşe Alım Süreçlerinde Tanışıklık Değil Uzmanlık Değer Kazanıyor...

Artık işveren ve iş arayanlar birbirini danışmanla daha hızlı buluyor

Son On Yılda İşe Alım Danışmanlığına Olan İlgi Arttı. Türkiye’de işe alım sektöründe hizmet veren PageGroup on yıl içinde dört bin kişiyi işe yerleştirdi. İşe yerleştirme yaptığı çalışanların %56 sını kadınlar oluşturdu. Çeşitlilik toplumsal gündemin ilk sıralarına yerleşirken, PageGroup’un en çok kadınların hayatını değiştirdiği gözlemlendi. İş hayatı dijitalleşirken daha şeffaf ve eşitlikçi bir yapıya kavuştuğunu belirten PageGroup Ülke Müdürü Hugo Campo “Türkiye’de geçen yıllar içinde işe alım alanında profesyonel hizmet alma anlayışında ciddi değişimler yaşandı. Hangi sektörden olursa olsun uluslararası firmalar ve yenilenmeye giden orta ve küçük ölçekte işletmeler insan kaynakları politikalarında uzman yaklaşımlara yöneliyor. “ ifadesinde bulunuyor. Firmaları kendileri için en doğru çalışanla bir araya getirirken sundukları adaylarda çeşitliliğe önem verdiklerini vurgulayan Campo, şirketlere önerdikleri aday alternatiflerinde cinsiyet dengesine dikkat edildiğini, bu şekilde firmaların cinsiyet ayrımı yapmaksızın en yetkin ve kendileri için en doğru çalışanla buluşma şansı yakalayabildiğini belirtiyor.

Türkiye’de son on yılda firmaların tercih ettiği aday tipi

Dönüşüm içindeki dünyada firmaların da adaylardan beklentileri iş dünyasındaki trendler ve koşullarla göre farklılık gösteriyor. Son 10 yılda PageGroup veri tabanında toplanan bilgiler ışığında Türkiye’de iş pazarının yönelimleri de ortaya çıkıyor. Sonuçlar Türkiye’de firmaların çalışanlarını özellikle değişime hızla ayak uydurabilen, esnekliğe açık, yenilikçi düşünebilen, yüksek potansiyel sahibi ve yeni zorluklara göğüs gerebilecek adaylardan seçtiğini işaret ediyor. Adayların eğitim aldıkları okulların ötesinde yabancı dillerdeki yetkinliği de belirleyici rol oynuyor. Türkiye genç nüfus anlamında oldukça şanslı, eğitimli dil hâkimiyeti olan büyük bir genç kitle bulunuyor. Son dönemlerde firmaların adaylardan talep ettiği en dikkat çekici özellik ise modern teknoloji bilgisi olarak göze çarpıyor.

On yılda İK pazarı çok uluslu şirketlerle hız kazandı

Türkiye’de işe alım ve yerleştirme süreci çok uluslu şirketler pazarda yaygınlaşmadan önceki yıllarda sadece yerel oyuncular, butik şirketler çoğunluktaydı. Son yıllarda bu alanda bilincin yükseldiğini belirten Campo, “Profesyonel işe alım ve danışmanlık firmalarının hizmetlerinden faydalan firmalar, kendi iş ağlarının dışına çıkarak daha geniş bir yetenek havuzundan adayları değerlendirebilme şansı yakalıyor.” diyor.

Son on yılda Türkiye’de PageGroup’un en yoğun çalıştığı sektörler arasında hızlı tüketim malları, finans, üretim, perakende, sağlık ve bilişim teknolojisi dikkat çekiyor. Özellikle finans ve satış pozisyonları işe yerleştirme listesinin başında yer alıyor. Sektör bazında sağlık, bankacılık ve perakende sektörleri, profesyonel işe alım hizmetine en yoğun talep gösterenler arasında yer alıyor. İşe alım trafiğini en yoğun yaşayan sektörlerin başında ise üretim sektörü ve mühendislik alanları gelirken, iş geliştirme ve satış pozisyonları bu sektörleri izliyor.

PageGroup Hakkında: İşe yerleştirme alanında profesyonel hizmette 40 yılı aşkın deneyimi ile Page Group, dünyada en iyi bilinen ve en saygın danışmanlık şirketlerinden biridir. Şirket yerel piyasa bilgisini global uzmanlığı ile birleştirerek hem işverenlere hem de adaylara özel hizmet sunmaktadır. 154 ofisi ile dünya çapında 36 ülkede yayılmış olan Page Group 5.500’den fazla kişi istihdam etmiştir. KOBİ’lerden global (blue-chip) kurumlara kadar çok çeşitli bir müşteri tabanına sahiptir. PageGroup Türkiye faaliyetlerine 2008 yılında İstanbul Ofisi ile başlamıştır ve Page Executive, Michael Page ve Page Personnel markaları ile hizmet vermektedir. www.page.com

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER