Dikkat: 1 Ocak’ta Geliyor! Artık Ücretli Alınacak

Seneler önce ülkemizde marketlerde, alışveriş yapılan herhangi bir yerde poşet imkanı bulunmuyordu. İnsanlar yanlarında getirdikleri pazar çantalarıyla bu problemi çözüyor, herkesin bir pazar çantası bulunuyordu. 

Dikkat: 1 Ocak’ta Geliyor! Artık Ücretli Alınacak

Daha sonra teknoloji ve sanayinin gelişimiyle birlikte plastik hammadde daha erişilebilir oldu ve plastikten üretilen poşetler ortaya çıktı. 

Aynı zamanda reklam yapmanın da bir yolu olarak bu poşetler kullanılmaya başlandı. Poşetler, birçok kişi tarafından marketlerden çıkarken 2-3 adet olarak ekstradan alındı, işleri biten poşetler sokaklara atıldı ve çevre kirletildi

Doğada kendiliğinden yok olmasının çok uzun sürdüğü bu plastik poşetler için son düzenlemeyle birlikte, önemli bir değişiklik yapıldı. 

Poşetler artık ücretli oldu

Marketlerden alışveriş yapılan ürünleri taşımak için verilen bu poşetler, artık ücretli oldu. 25 krş olarak ücretlendirilen poşetler, alışverişin yapıldığı marketlerden satın alınabilecek

Üstelik poşetlerdeki bu düzenlemeyi sağlamayan işletme ve markalara da cezalar kesilecek. Kapalı alanı üzerinden cezai işlemlere maruz kalacak işletmelere 1 sene zaman tanınacak ve uygulamayı tamamen hayata geçirmeleri beklenecek. 

Vatandaşlara eğer poşet isterlerse, 25 krş üzerinden ücretlendirme yapmayan marketler ve tüm işletmeciler bu cezadan payına düşenleri alacaklar. Çevrenin korunması, atıkların önüne geçilmesi ve yeşil alanların yaşam ömrünün uzatılması, toprakların veriminin arttırılması ve en önemlisi ozon tabakasının da dengesinin korunması adına önemli bir düzenleme olarak söylenilen poşetlerdeki bu düzenleme 01 Ocak 2019 itibariyle yürürlüğe resmen girmiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER