Kart Aidatı İçin Dolandırılmayın

Kredi kartı aidatları tekrardan dolandırıcıların gündemine girdi. 

Kart Aidatı İçin Dolandırılmayın

Tüketici dernekleri bu konuda hakem heyetlerinin yetkili olduğunu söylüyor. TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, kart aidatına dair gelen SMS’lerdeki linklere tıklandığında vatandaşın telefonuna ücret yansıdığını söyledi.

Kart aidatı için gelen SMS'lere kesinlikle cevap verilmemesi gerektiğini belirten tüketici dernek temsilcileri, bu SMS'lerdeki linklere tıklandığında dolandırıcıların ağına düşüldüğünü söylüyor.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, son zamanlarda vatandaşlara, "Kart iadenizi almak için son gün, aidatınız almak için lütfen bize başvurun" şeklinde SMS ve link gönderildiğini söyledi. Koçal, bu linklere tıklandığında vatandaşın telefonuna ücret yansıdığını, bazılarına da 100 TL ödemeli kargo ile dilekçe gönderildiğini açıkladı.

DİKKATE ALMAYIN

Vatandaşların bu tür SMS'leri dikkate almaması gerektiğini söyleyen Koçal, "SMS yolu ile gelen link tıklandığında istenen kredi kartı bilgiler verilmemeli, kredi kartı aidatı alabilmek için gönderilen ödemeli kargolar alınmadan iade edilmelidir.

Koçal, "Bankaların haksız yere aidat almışsa, iadesi için çözüm yeri ilçe kaymakamlıklarındaki tüketici hakem heyetleridir.

Kaynak : Yeni Şafak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER