Milyonlarca Emeklinin Beklediği Gün Geldi

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz zammını, memur emeklileri de enflasyon farkını öğrenmesine bir gün kaldı. 

Milyonlarca Emeklinin Beklediği Gün Geldi

Tahminler tutarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 7.27 zam, memur emeklileri de yüzde 3.27 fark alacak

YARIN TEMMUZ ZAMMI ÖĞRENİLECEK

12.3 milyon emeklinin merakla beklemiş olduğu gün geldi. Emekliler yarın Temmuz zammını öğrenecek. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı 6 aylık enflasyon verisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri net Temmuz zammını, memur emeklileri ise ne kadar enflasyon farkı alacağını öğrenecek. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 7.27, memur emeklilerinin de toplu sözleşme artışına ilaveten alacağı enflasyon farkının yüzde 3.27'yi bulması bekleniyor.

6 AYLIK ENFLASYON BELİRLEYECEK

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz zammını ilk 6 aylık enflasyon belirleyecek. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası'nın beklenti anketinde de Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahmini yüzde 0.82 olarak gerçekleşti. Bu tahmin tutarsa, ilk 6 aylık enflasyon, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 7.27 olacak.

Memur emeklileri Temmuz zammı da toplu sözleşmede yüzde 3.5 olarak belirlenmiş, ayrıca ilk 6 aylık TÜFE yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı verileceği karara bağlanmıştı. 

İlk 5 aylık TÜFE yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Memur emeklileri böylelikle 5 ayda yüzde 2.39 enflasyon farkı oluştu. 

Bu fark, Haziran enflasyonuna göre netleşecek. Beklenti anketindeki TÜFE tahmini gerçekleşirse, memur emeklilerine yüzde 3.27 enflasyon farkı verilecek.

Memur emeklileri Temmuz zammı bu durumda yüzde 6.77'ye ulaşacak. Halen en düşük memur emeklisi aylığı bin 978 lira seviyesinde. Yüzde 6.77'lik artış bu maaşı 2 bin 111 lira 95 kuruşa yükselecek.

Kaynak : Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER