Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Açıklandı: İşte Türk-İş Açıklaması

TÜRK-İŞ her ay olduğu gibi bu ay da açlık ve yoksulluk sınırına yönelik rakamları kamuoyuna duyurdu. 

Ocak Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamları Açıklandı: İşte Türk-İş Açıklaması

TÜRK İŞ resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda, açlık ve yoksulluk sınırına yönelik önemli araştırma verileri ve istatistikler paylaşıldı. 

PİYASANIN GÖRÜNMEZ ELİ ÇALIŞANIN CEBİNDE! MUTFAK ENFLASYONU AYLIK YÜZDE 3,48 VE ONİKİ AYLIK YÜZDE 24,34 ORANINDA… DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 2.009 TL, YOKSULLUK SINIRI 6.543 TL, BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAŞAM MALİYETİ TUTARI AYLIK NET 2.452 TL 

Bekar çalışanın yaşam maliyeti 2.452 TL olarak aktarılıyor

Türk-İş tarafından yapılan açıklamada ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırı konusunda önemli ifadeler kullanıldı. Piyasadaki görünmez bir elin vatandaşın cebinde olduğunu söyleyen Türk-İş, açlık sınırı 2009 TL, yoksulluk sınırı ise 6.543 TL olarak aktardı. 

Resmi web adresi üzerinden yapılan duyuruda

Gıda fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yürütülen kampanyalar, piyasaya yapılan müdahaleler çarşı-pazar ve marketlerdeki fiyat artışını önlemedi.

Piyasanın “görünmez eli” çalışanın cebindeki parayı kemirmeye devam etti. Özellikle dar ve sabit gelirli kesimlerin harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan gıda ürünlerindeki fiyat artışı çalışanların geçim şartlarını olumsuz etkilemeye devam etti. 

Mutfak harcaması kapsamında günlük tüketimi fazla olan yaş sebze ve meyve fiyatları -ileri sürülen çeşitli nedenlere de bağlı olarak- bu ay tekrar yükseldi. 

TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan gıda fiyatları endeksi ile TÜİK tarafından hesaplanan gıda endeksindeki son oniki aylık gelişimin yer aldığı şekilden de görüleceği üzere, piyasaya yapılan müdahale sonucu geçtiğimiz yılın son aylarında gıda fiyatları artışında belirgin bir gerileme yaşanmıştı. 

Ancak Konfederasyon tespitlerine göre bu ay gıda fiyatlarında tekrar yükselme eğilimi ortaya çıktı

Piyasadaki görünmez el, vatandaşın cebinde Piyasalardaki yüksek fiyat oranlarının, market reyonlarındaki yükselişin, önlenemeyen artışın vatandaşın cebine zarar verdiğini ifade eden Türk-İş, sebze ve meyve fiyatlarının bu ay tekrar yükseldiğini ve yapılan müdahalelerle gerileme yaşanmasına rağmen Ocak ayında yeni bir artışın söz konusu olduğuna değinildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER