Ahmet Ümit’in Beyoğlu sevdası edebiyatseverleri buluşturdu

Mastercard Paha Biçilemez İstanbul ve İKSV iş birliği ile gerçekleşen edebiyat buluşmasında Ahmet Ümit Beyoğlu sevdasını anlattı.

Ahmet Ümit’in Beyoğlu sevdası  edebiyatseverleri buluşturdu

Mastercard’dan Paha Biçilemez Bir Buluşma

İhsan Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Ahmet Ümit, “Beyoğlu bir yazar için insan laboratuvarı gibi. Burası gerçek, yaşayan, hakiki bir yer” diye konuştu.

Mastercard, Paha Biçilemez İstanbul platformu kullanıcılarına özel, heyecan verici deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Mastercard Paha Biçilemez İstanbul platformu, önceki akşam İKSV Salon’da İKSV iş birliği ile bir edebiyat buluşması gerçekleştirdi. Konuklar, deneyimli gazeteci İhsan Yılmaz’ın modere ettiği etkinlikte Beyoğlu’nu, Beyoğlu’nun gerçek ruhunu polisiye kurgunun usta ismi Ahmet Ümit’ten dinlediler.

Mastercard sahiplerinin pahabiçilemezistanbul.com adresine girerek katılmaya hak kazandığı etkinlikte Beyoğlu’nun bir yazar için büyük bir şans olduğunu söyleyen Ahmet Ümit Beyoğlu’nu keşfediş hikayesini şöyle anlattı:

“Beyoğlu Rapsodisi kitabımı yazana kadar Beyoğlu’nun tarihini, Beyoğlu’nda bulunan binaların hikayelerini bilmiyordum. Buraya ait her şeyi yazarken öğrendim. Polisiye romanlar için mekanın önemi çok büyük. Kitaplarımı yazarken bir tiyatro sahnesi gibi her şeyi görerek yaşıyorum ve yazıyorum. Beyoğlu zaten bir tiyatro sahnesi gibi. Doğal, politik ve çok renkli. Her yazarın bir tarzı var, benim de tarzım bu. Beyoğlu’nun sürekli değişmesi, buradaki insanların değişmesi bir romancı için çok büyük bir avantaj. Bu durum beni besliyor.“

“Polisiyede mekan bir karakter kadar önemli”

İnsan ruhunu anlatma çabasının polisiye türünün temelini oluşturduğunu söyleyen Ahmet Ümit, konuşmasında mekanın önemine dikkat çekti. Ümit; “Mekanlar polisiyede diğer romanlara göre daha önemli bir rol oynuyor. Mekan romanda bir karakter gibi, hikayeyi kendisi yaratıyor. Yazmaya başlamadan bence kitabın geçeceği mekanı geziyorum, birebir tetkik ediyorum, mekanın kendisi her şeyi ile gözümde canlanıyor ve sonra yazıyorum” dedi.

MASTERCARD “PAHA BİÇİLEMEZ İSTANBUL” PROJESİ HAKKINDA

Mastercard; New York, Toronto, Londra ve Paris gibi şehirleri takiben, “Paha Biçilemez Şehirler” Projesi’ni, İstanbul’da “Paha Biçilemez İstanbul” adıyla birçok dünya şehrinden önce hayata geçirdi. “Paha Biçilemez İstanbul”, şehrin sunduğu paha biçilemez deneyimleri özel bir platform aracılığıyla İstanbul meraklıları ile buluşturuyor. Bu platform üzerinden Mastercard kullanıcılarıİstanbul’daki “Yeme-içme”, “Alışveriş-Moda”, “Kültür-Sanat”, “Müzik-Eğlence”, “Spor-Kişisel Bakım” ve “Seyahat-Konaklama” alanlarındaki en güncel ayrıcalıklara, www.pahabicilemezistanbul.com sitesi üzerinden ulaşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER