Öğrencilerden sokak hayvanlarına yatak

Samsun’un Bafra ilçesinde Gençlik Merkezi Çevre Kulübü öğrencileri, sokakta yaşayan hayvanların barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için başlattıkları proje kapsamında araba tekerinden yatak yaptı.

Öğrencilerden sokak hayvanlarına yatak

 Altınkaya Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, sokak hayvanlarının kartonda ve beton zeminde yatmamaları için 'Sokak Hayvanlarına Yatak' adlı proje başlattı. Öğrenciler, elde ettikleri araç lastik tekerlerinin içine sünger yerleştirerek yatak yaptı. Bu çalışmayla imkanları ölçüsünde hayvanlara barınması için çözüm arayan öğrenciler, 'Sokak Hayvanlarına Yatak' projesi kapsamında yaptıkları lastik teker yatakları Alpaslan Türkeş Parkı'nda Bafra Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacını karşılamak için koyulan beslenme istasyonun yanına koydu.


  Altınkaya Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Yağmur Sezgin aynı zamanda Gençlik Merkezi Çevre Başkanı. Sezgin, "Sokaktaki hayvanların yerlerde kartonlarda durup kendilerini kötü hissetmemesi için onlar için araç tekelerini boyayarak içine sünger monte ederek yatak yaptık. Yaptığımız yatakları yemleme istasyonunun önüne koyduk. Hayvanları daha rahat olmasını istiyoruz. Lütfen onları buradan alıp başka yerlere götürmeyelim. Onlar öyle yerlerinde kalsınlar ve hayvanlar kullansınlar" şeklinde konuştu.  
  Gençlik Merkezi Çevre Kulübü öğrencisi Hafize Yaren Işık, "Hepimiz Altınkaya Anadolu Lisesinde okuyoruz ve bu projeyi birlikte yaptık. Umarım daha çok kişilere ulaşabiliriz ve daha fazla kişi yapabilir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2018, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER