Üniversiteli AKUT gönüllülerinden örnek davranış

Pamukkale Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde okul yenileyerek öğrencilere ders araç gereçleri dağıttı...

Üniversiteli AKUT gönüllülerinden örnek davranış

Okulu iki gün içinde yenilediler
Denizli Pamukkale Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu ve Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki AKUT Birimi ortaklaşa bir etkinlik düzenlediler. Sarıgöl ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunan Şeyhdavutlar İlkokulu'nu iki gün içinde yenilediler. Yenileme çalışmasının ardından AKUT üyeleri tarafından miniklere tişört, okul araç ve gereçleri hediye edildi. Hediyeleri alan öğrenciler sevinçlerini 'AKUT var, hayat var' sloganı atarak gösterdi.

Haftanın ilk günü okulu sağlıklı bir eğitim-öğretim yuvasına dönüştürerek teslim ettiler
  2 gün boyunca Şeyhdavutlar İlkokulunda kalan AKUT Öğrenci topluluğu, okulun onarım gerektiren yerlerini tamir etti. Tamir ve tadilat işleri okulun kapalı olduğu hafta sonu gerçekleştirildi. Malzemeler sponsorlardan temin edildi, AKUT Topluluğuna mahalle halkı da destek verdi.

  Sarıgöl AKUT Birimi Lideri Mehmet Zeybek, "Üniversiteli gönüllü AKUT Topluluğuna dahil arkadaşlarımız özveri ile okulda çalıştılar. Eksikler tamamlandı. 'AKUT Anadolu ile el ele' projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ilçemiz Şeyhdavutlar İlkokulu yapılan tadilat çalışmalarıyla yenilendi. Öğrencilerimize tişörtler, kalemler, silgiler, kalemtıraşlar ve defterler hediye edildi. Buradan sonra Denizli Pamukkale Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu ve Sarıgöl AKUT Birimi ortaklaşa olarak, ilçeye bağlı Özpınar Mahallemizdeki İlkokula da kütüphane yapmak için çalışmalara başlayacağız. İlk etapta 200 kitap hediye edeceğiz" şeklinde konuştu.

'AKUT var, hayat var'
  Okul Müdürü ve öğretmenler de Pamukkale Üniversitesi AKUT Öğrenci topluluğuna teşekkür ettiler. Sevinçleri gözlerinden okunan öğrenciler de, okullarını yenileyen ve çeşitli hediyeler veren AKUT ekibine 'AKUT var, hayat var' sloganıyla teşekkür etti.
  AKUT ekibi daha sonra Güneydamları Depremevleri ilkokulunda da tişört, kalem, silgi ve defter dağıtımı yaptı.      

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER