10. YIL MARŞINI YASAKLAYAN MÜDÜR HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

Bolu Valiliği, geçen Haziran ayında okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nı yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında soruşturma izni vermedi.

10. YIL MARŞINI  YASAKLAYAN MÜDÜR HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!
Bolu Milli eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Haziran ayında okul müdürleri ile yaptığı 'İş Sağlığı ve Güvenliği İşveren Bilgilendirme' toplantısında 10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmamasını istedi. Valilik tarafından Cengiz hakkında, 'Görevini kötüye kullandığı' iddiasıyla başlatılan ön inceleme tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişi Mehmet Avcı'nın inceleme raporu doğrultusunda Vali Aydın Baruş, Cengiz hakkında soruşturma izni vermedi. Cengiz'in, söz konusu toplantıda 10'uncu Yıl Marşı ile ilgili söylediği, "Bazı mezuniyet törenlerinde 10'uncu Yıl Marşı çalınıyor. 10'uncu Yıl Marşı'nın üzerinden geçeli kaç sene oldu. Bu 28 Şubat marşı. Hala bana 28 Şubat'ı hatırlatacak müzik koyuyorlar. Ben orada en üst yetkili olursam marşı durdururum ve durdurdum da geçmişte. Bütün töreni sabote ettim belki de. Bırakın şunu çalmayın. Ama orada bir Vali varsa bir şey diyemem, belediye başkanı varsa müdahale edemem. Bundan sonra 10'uncu Yıl Marşı'nı çalmayın. İstemiyorum, istemiyoruz. Ve çok hoş da olmuyor. Hala bir yerlere mi özeniyoruz. O devirler geçti" sözlerine de yer verilen kararda şöyle denildi:
 
"Okul yöneticileri tarafından toplantıda söylenen sözlerin bir talimat, tehdit veya yasaklama olarak algılanmadığı, bu yönde kendilerine ve okullarına yapılan herhangi bir sözlü veya yazılı emir ya da talimatın bulunmadığı, olayın spontane gelişen, önceden belirlenen bir amaç ve plan dahilinde oluşmadığı anlaşılan bu diyaloglarla ilgili, Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu hükümlerine aykırılık oluşturacak bir sonuca varılamayacağından soruşturma izni verilmemesine karar verdim."
 
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER