100 BİN İŞÇİ ARANIYOR !

Çelik: İş-Kur özel sektörde çalıştırılmak üzere 100 bin kişi arıyor

100 BİN İŞÇİ ARANIYOR !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İş Kurumu’nun özel sektörde çalıştırılmak üzere 100 bin kişi aradığını; ancak bulamadığını söyledi.

Açık iş sayısının 100 bine ulaştığını belirten Çelik, "İş var, çalışan yok. Üstelik meslek danışmanlarının yönlendirmesiyle isteyenleri meslek sahibi yapıyoruz, üste para veriyoruz. İşsizlerimiz uzun süreli bir çalışma eğiliminde değiller." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İş-Kur bünyesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Çelik, yeni göreve başlayan 3 bin iş ve meslek danışmanın Türkiye'yi kendi aralarında taksim ettiğini dile getirdi.

ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Her iş ve meslek danışmanın elinde hem işveren, hem de işsiz portföyü bulunuyor. İş adamlarımızı ziyaret ederek onların talep ettiği iş gücünü belirliyorlar. Diğer taraftan da buna uyumlu işsizleri, bu iş yerleriyle buluşturuyorlar. Bu çalışma iki aydır Türkiye'de yoğun bir şekilde devam ediyor. Ve hemen bunun neticelerini görmeye başladık. Şu anda açık iş sayısı Türkiye'de 100 bin. 100 bin açık iş var. Bunlar, işçi bekliyor. Onun için biz diyoruz ki iş var çalışan yok. Türkiye'deki tüm illerde toplam 100 bin istihdam edilecek iş varken, buraya eleman bulmakta zorlanıyoruz "

GENÇ İŞSİZLİKTE DE DÜŞÜŞ VAR

İşsizliğin diğer Avrupa ülkelerde artmaya devam ettiğini, Türkiye'de bu oranın yüzde 8.2'ye gerilediğine işaret eden Faruk Çelik, işsizlik oranının daha da düşeceğine inandıklarını kaydetti. Çelik, "2013 yılında işsizlik yüzde 8'ler dolayında kalacaktır. Şu anda gelişmeler bu istikamette. Avrupa ülkelerine bakarsanız genç işsizliğin Yunanistan'da, Portekiz'de, İspanya'da ve belli ülkelerde yüzde 50'nin üzerine çıktığını görüyoruz. Türkiye'deki genç işsizlikte de düşüş var. Rakamlar olumlu seyrediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türk ekonomisi güçlenmeye devam edecek " diye konuştu
kaynak trthaber.com

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER