150 YILLIK OKULLARIN MÜDÜRLERİ HALEN YOK ?

Kaliteli okullar neden sahipsiz. Evet, yanlış okumadınız bu ülkenin üç beş tane kaliteli okulu var onlar da sahipsiz. Düşünebiliyor musunuz 142 yıllık Vefa Lisesi'nin 3 yıldır, 150 yıllık İstanbul Lisesi'nin 3 yıldır, Cağaloğlu Lisesi'nin 2 yıldır müdürü yok. Bu okullardan son yıllarda o kadar çok öğrenci kaçışı var ki bu beni çok üzüyor

150 YILLIK OKULLARIN MÜDÜRLERİ HALEN YOK ?

Yine müdür atamaları belli oldu ilk işim bu okullara bakmak oldu yine listede yoklar. Aradım sordum MEB bu okullara kendi atama yapacakmış sanki diğer okullara Rus eğitim bakanlığı atama yapıyor. Koskoca eğitim camiasında bu okulları yönetecek birisi yoksa dışarıdan ithal edelim. Mesela İngiltere'den ABD'den müdür isteyelim. Yazalım onlara, bizim üç beş tane iyi okulumuz var bunlara müdür bulamıyoruz bize müdür verir misiniz?

Bu ülkeye bu ülkenin çocuklarına yazık değil mi? Müdürsüz okul mu olur. Hesabınız nedir bilemiyorum ama bu okulları bu hesaba alet etmeyin. Bu okullara bu ülkenin en zeki çocukları gidiyor yazık değil mi bu çocuklara?

Eminim bu yazıdan sonra sayın bakan olayı bilmediği için sinirlenecek ve bürokratlara soracaktır ve umarım ki bu okullara birileri atanır ve okullar sahipsiz kalmaz. Tabi işin bir de başka yönü var. Sayın bakan müdür atamalarında yeni bir yöntem deneyeceklerini puan üstünlüğüne göre performans değerlerine göre atama yapacaklarını söylemişti. Yani her müdür 4 yıl yaptığı faaliyetlere, il ilçe müdürünün verdiği puana göre değerlendirilip atanacaktı. Bu atamalar okulların açılmasına bir gün kala evet yanlış duymadınız "1" gün kala yapıldı. Bir yaz bunu yapamadılar okula 1 gün kala yaptılar. Vallahi ne diyeyim o kadar çok işleri var ki Allah yardımcıları olsun. Bunu şimdilik eleştirmeyeceğim. Ama madem yaptınız bu kaliteli okulları neden bu listeye almadınız. Bu muamma, nasıl savunurlar bilmiyorum ama hem objektif sistem diyeceksiniz hem de yoğurdun kaymağına dokunmayın diyeceksiniz.

Efendiler şunu unutmayın; eğitim adalet demektir. Kaliteli ve adil bir eğitim yönetimi için lütfen adil olun. Çocukları bu işlere alet etmeyin. Özellikle de yüz yılı aşkın süredir var olan ve geçmişin bize mirası olan okullardan elinizi çekin...

Kaynak: Akşam

 
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER