ADALET BAKANI BOZDAĞ'IN İLK İCRAATI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı yolsuzluk soruşturmasının yarattığı siyasi sarsıntının ardından yapılan kabine revizyonunda Başbakanlık Yardımcılığı görevinden Adalet Bakanlığı'na kaydırılan Bekir Bozdağ'ın ilk atama tercihlerinden biri şaşkınlığa neden oldu.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'IN İLK İCRAATI
Bozdağ, kardeşi Ünal Bozdağ'ı Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alarak bakanlık yüksek müşaviri yaptı. Bozdağ'ın kardeşini bakanlıkta daha pasif bir göreve getirmesi dikkat çekti.
 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı yolsuzluk soruşturmasının ardından hükümet - cemaat gerilimi çerçevesinde yaşanan gelişmeler Türkiye'nin bir süre daha birinci gündem maddesi olacak gibi görünüyor. Sarsıntının ilk dalgasının ardından kabinede revizyona gidilmişti. Bu revizyon çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 bakanı hükümetin dışında bırakırken, 9 yeni bakan kabinede yer almıştı. Kabinede kalarak yeri değiştirilen tek isim ise Bekir Bozdağ olmuştu. Bozdağ, Başbakanlık Yardımcılığı görevinden Adalet Bakanlığı görevine getirilmişti. Adalet Bakanlığı, Sadullah Ergin'in yerel seçimde Hatay belediye başkanlığına adaylığı nedeniyle boşalmıştı. Erdoğan'ın, cemaat ile gerilimin yükseldiği dönemde, İçişleri Bakanlığı'na Efkan Ala'yı, Adalet Bakanlığı'na Bozdağ'ı getirmesi anlamlı bulunmuştu.
 
Bozdağ'ın Adalet Bakanlığı'ndaki ilk atama işlemlerinden biri dikkat çekti. Bozdağ'ın kardeşi Ünal Bozdağ, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı idi. Bozdağ, kardeşini bu görevden alarak bakanlığın yüksek müşaviri yaptı. Atamaya ilişkin üçlü kararname, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylanmasının ardından bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Bozdağ'ın, önemli bir pozisyonda olan kardeşinin görev yerini neden değiştirdiği merak konusu oldu. Personel birimi, Adalet Bakanlığı'nın enr etkin birimleri arasında yer alıyor. Yüksek müşavirlik ise daha pasif bir görev yeri olarak nitelendiriliyor.
Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER