AK PARTİ'NİN VİTRİNİ DEĞİŞECEK

Ak Parti’nin 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongresinde partinin yetkili yönetim organları da yenilenecek.

AK PARTİ'NİN VİTRİNİ  DEĞİŞECEK

 Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra listede yer almayabilecek bazı isimler de, parti yönetiminden ayrılacak. Ak Parti’nin yeni genel başkanı ile birlikte partinin yönetiminin de kongrede belirli ölçüde yenilenmesi bekleniyor. Ak Parti'nin ilk kez bir olağanüstü kongresinde, genel başkanın yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu seçimi de yapılacak.

BİRİNCİ OLAĞANÜSTÜ KONGREDE SADECE GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILMIŞTI

 Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılı Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinin ardından Ak Parti’nin birinci olağanüstü kongresinde bin 382 delegenin oyunu alarak genel başkan olarak seçilmişti. Ancak bu kongre, sadece genel başkan seçimli olarak yapılmıştı. Yetkili organlar için bu kongrede seçim yapılmamış ve Davutoğlu, 2015 yılının Eylül ayındaki olağan kongreye kadar mevcut yönetimle çalışmıştı.

İKİNCİ OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Davutoğlu, Ak Parti tüzüğünün 70. Maddesinde genel başkana verilen yetki çerçevesinde olağanüstü kongre kararı aldı. Ak Parti’nin 2. Olağanüstü kongresi 22 Mayıs’ta yapılacak.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, Eger olağanüstü bir gelişme olmazsa 22 Mayıs Pazar günü saat 10:00'da başlayacak kongrene şöyle bir seyir izleyecek:

*Teşkilat Başkanı’nın açılışı ve yoklama ile başlayacak kongrede, Divan Başkanlığı seçimi yapılacak.

*Kritik kongrenin divan başkanlığına partide ağırlığı olan bir ismin önerilmesi bekleniyor.

*Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

*Genel Başkan Davutoğlu bir konuşma yapacak. Bu bir veda konuşması mahiyetinde olacak.

*Genel başkan adayı veya adayları ile merkez organ adayları divana başvuruda bulunacak.

*Genel başkan adayı veya adayları konuşma yapacak.

*Ardından seçimlere geçilecek. Genel başkanlık seçiminin yanı sıra 50 üyeli Merkez Karar Yönetim Kurulu, 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Kongrede; Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeleri de belirlenecek.

*Yeni seçilecek olan genel başkanın teşekkür konuşması ile kongre kapanacak.

AK PARTİ'NİN VİTRİNİ DE DEĞİŞECEK

Ak Parti Genel Başkanlığı için öne çıkan isimler arasında Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Mehmet Ali Şahin yer alıyor. Ancak başka bir isim de gündeme gelebilir.

Konuşulan önemli husus ise Ak Parti gelenekleri çerçevesinde kongreye tek aday ile gidileceği. Olağanüstü kongrede partinin yönetimi de yenilenecek. Kongrede seçilecek MKYK içinden yeni bir MYK yani genel merkez yönetimi oluşturulacak. Kongreden sonra bir hafta içinde partinin vitrini de değişmiş olacak.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER