ANADİLDE EĞİTİM İÇİN BEKLENEN TARİH

Diyarbakır’daki özel okulların yetkilileri, anadilde eğitim için alt yapı hazırlıklarını önümüzdeki yıla kadar tamamlayacaklarını belirtti.

ANADİLDE EĞİTİM İÇİN BEKLENEN TARİH
Anadilde Eğitim İçin Kritik Tarih
 
Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketinde “Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim verilmesini mümkün hale getirilmesi” maddesi özel okul yöneticilerinde heyecan oluşturdu.
 
 
 Diyarbakır’daki özel okulların yetkilileri, anadilde eğitim için alt yapı hazırlıklarını önümüzdeki yıla kadar tamamlayacaklarını belirtti. Bölgede eğitim veren kurumlar konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
Eflatun Okulları Genel Müdürü Ahmet Aybak: “Biz geçen yıl seçmeli dersi başlattık. Kürtçe dersler veriliyor. Bundan sonra kendimizi hazırlayacağız. Matematik, fen derslerini vermeliyiz. Öğretmen ve diğer ders kitapları konusundaki eksiklikler giderilmesiyle bunu en iyi şekilde vereceğiz. Seçmeli derslere talep var. Önümüzdeki eğitim yılına hazırlık yapacağız. Geçen sene 27 öğrencimiz seçmeli ders olarak seçmişti.”
 
Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan: “Geçen yıl Nil Koleji olarak Kürtçe’yi seçmeli ders olarak 6. sınıflara koymuştuk. Öğrencilerimiz de seçmişti. Yetişmiş eleman eksiği var. En kısa sürede şekilleneceğiz. Ders kitabı yoktu. Biz fotokopilerle hallettik. Milli eğitim müfredatı olursa daha güzel olur.”
 
Star'ın haberine göre, Diyarbakırlı özel okul sahibi Zeki Esen: “İlkokulda Kürtçe eğitim alan bir çocuk lise sınavlarına ya da üniversite sınavlarına da Kürtçe hazırlanabilecek mi? Bunu bilmiyoruz. Yasa belirlenince, devletin de teşvikiyle bölgede okulların açılması beklenebilir.”
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER