'ANNELER'İN İMAM HATİP NÖBETİ

Binası olmayan bir okul adına, Bahçeşehir’in tek ortaokulundaki 5 dersliğin imam hatip yapılmasına karşı, 500 veli imza topladı. Sonuç alıncaya kadar her gün 4 anne okulda ‘nöbet’ tutacak.

'ANNELER'İN İMAM HATİP NÖBETİ

 

İSTANBUL'da pek çok okulda “okuluma dokunma” kampanyalarına yol açan uygulama bu kez Bahçeşehir’i karıştırdı. 50 bin nüfuslu beldenin tek ortaokulu Abdi İbrahim’e 5 imam hatip sınıfı açılması kararına karşı çıkan yaklaşık 500 veli, imza toplayıp Kaymakamlığa başvurdu, “Nöbetçi Anneler” adı ile nöbet başlatıyor.

ADI VAR BİNASI YOK

Adına 5 sınıf talep edilen, Bahçeşehir’e 20 kilometre mesafedeki Şahintepe İmam Hatip Ortaokulu ise sadece kâğıt üstünde. Adı var, ama binası bile yok. Adresi ise, Hacı Fatma Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi görünüyor. “Bizim çocuklarımızı gönderebileceğimiz tek okula imam hatip sınıfı açmakta neden ısrar ediliyor?” diyen veliler, toplu dilekçelerine yanıt alamaz ise dava açacak. Her gün 4 annenin okul önünde gündüz nöbeti çarşamba günü başlıyor. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli imzasıyla Abdi İbrahim Ortaokulu’na gönderilen 19 Eylül 2014 tarihli yazıda, şöyle dendi: “İlçemiz Şahintepe İmam Hatip Ortaokulu’na yoğun talep olması, imam hatip eğitimine talebin karşılanamaması nedeniyle, bölgemizdeki Güvercintepe Ortaokulu’nun kullanılmayan 10, Abdi İbrahim Ortaokulu’nun 5 ve Boğazköy İlköğretim Okulu’nun 5 dersliğinin Kaymakamlık oluru ile Şahintepe İmam Hatip Ortaokulu’na ayrılması uygun görülmüş olup, belirtilen dersliklerin hazır hale getirilmesi, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi...” denildi. Bunun üzerine Abdi İbrahim’de çocukları okuyan yaklaşık 500 veli bir inisiyatif oluşturdu. Facebook’ta “Abdi İbrahim Okuluma Dokunma” sayfası açan veliler, toplanan imzaları kaymakamlık ve ilçe milli eğitime verdiler.

ÇOCUĞUM İÇİN

Ardından, her gün 4 annenin (Nöbetçi Anneler) okulda gündüz nöbeti tutması kararı alındı. “Çocuğum için nöbetteyim, ya sen?” yazılı önlükler giyecek velilerin nöbeti önümüzdeki çarşamba günü başlıyor. 60 günde sonuç alamazlarsa, konuyu mahkemeye taşıyacaklar. Nöbet, dava sürecinde ve okul bitene kadar sürecek.

BİLGİ

Bahçeşehir’de 4 devlet okulu var. Başakşehir’de ise 6’sı imam hatip, 62 okul. İmam hatipleri Başakşehir Belediyesi finanse ediyor ve Türkiye’nin en büyük imam hatip Anadolu lisesi de bu ilçede.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER