ASIL KIYAMET İSTANBUL'DA KOPTU. KAR KIYAMET

Kar, Marmara'yı esir aldı. İstanbul'da trafik felç oldu. Binlerce insan Zincirlikuyu metrobüs durağında bekliyor!

ASIL KIYAMET İSTANBUL'DA KOPTU. KAR KIYAMET
İstanbul'da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Haramidere'de kar nedeniyle E-5 karayolu bir süre kapandı. Trafik D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücülere acil çağrıda bulunarak, emniyet şeritlerini boş bırakmalarını istedi. Maltepe'de 8 aylık hamile kadın buzlu yolda yürürken ayağı kaydı ve başını beton zemine çarptı. Yaralanan kadın ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.


METROBÜS DURDU!

İstanbul'da iş çıkışı saatiyle birlikte metrobüsteki yoğunluk oranı arttı. Binlerce insan Zincirlikuyu metrobüs durağında bekliyor.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, İstanbul'da yarın havanın nasıl olacağı hakkında konuştu. Sürmeli, şunları söyledi:

"İstanbul'da bugün yağış kuvvetleniyor. Kar aynı etkinlikte gece geç saate kadar devam eder. Geceden sonra aslında yarın akşam saatlerine kadar kar devam edecek ama nispeten zayıflayacak. Yarın sabahın ilk saatlerinde şu anki kalınlığın üstüne eklenmiş olur gecede 0'ın altında eksi 2 derecelerinde olacak."



İSTANBUL'UN İKİ OTOYOLUNDA TRAFİK TAMAMEN DURDU

Trafik, D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu.


TEM Otoyolu'nun özellikle Haramidere, Firüzköy, Mahmutbey bölümünde çift yönlü yoğunluk yaşanıyor. TEM'in İstoç mevkiinde meydana glen trafik kazası nedeniyle tek şerit kapalı durumda. Bu bölümü geçtikten sonra trafik Seyrantepe ve Maslak'ta yoğunlaşıyor. FSM'de ise trafik akıcı durumda. Ancak Anadolu yakasında Kavacık'ta Edirne istikametinde yoğunluk yaşanıyor. TEM Otoyolunun Ümraniye, Çakmak ve Dudullu kesimlerinde de yoğunluk göze çarpıyor.


E-5 Karayolu'nda ise Avcılar mevkiinde çift yönlü yoğunluk var. Yol Cevizlibağ mevkiine kadar akıcı. Ancak Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Zİncirlikuyu'da yoğunluk yaşanıyor. FSM'de de trafik oldukça yavaş akıyor. E-5 Altunizade mevkii'nde ise yol Edirne İstikametine yoğun. Ters istikamette ise trafik akıcı durumda.


MARMARA'DA KAR FIRTINASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli sağanak yağmur(20-50mm), Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illeri ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve K.Maraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

İBB’DEN ACİL ÇAĞRI: EMNİYET ŞERİTLERİNİ BOŞ BIRAKIN

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB’den yapılan açıklamada; “İstanbul’u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle yollarda trafik aksamaları meydana geliyor. Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur.“ denildi.

 

S RAMPASI KABUS OLDU

Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti. Sürücüler soğuk havada kurtarıcıyı kurtarmak için itmeye başladı. Uzun süren itmenin ardından kurtarıcı yerinden çıkarıldı. Uzun süredir yolda olduğunu ve sınavına geç kaldığını söyleyen bir vatandaş ‘İstanbul’un en büyük ilçelerinden Büyükçekmece’deyiz. Saat 10.00’dan beri yoldayım. İkide sınavım vardı ve kaçırdım. Biz buradayız ancak devlet burada yok’ şeklinde konuştu.

 

UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son açıklamada, Doğu Anadolu, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller yöresi için buzlanma ve don uyarısında bulunulmuş, Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yaşanabileceği kaydedilmişti.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER