ASKERLİKTE YENİ DÖNEM !

Kıvrıkoğlu: Karma askerlik sistemi öngörüyoruz

ASKERLİKTE YENİ DÖNEM !
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, profesyonel ile zorunlu askerliğin bir arada olduğu karma askerlik sistemi öngördüklerini söyledi ve “2020 yılı KKK için dönüm noktası olacak” dedi. Kıvrıkoğlu siber tehditlere karşı da korumalı birlikler oluşturulacağını açıkladı

Suriye tehditi nedeniyle dikkatlerin çevrildiği en önemli komutanlık olan Kara Kuvvetleri’nin Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, göreve geldikten sonra ilk defa konuştu. Karma askerlik sistemini öngördüklerini vurgulayan Org. Kıvrıkoğlu, “2020 dönüm noktası olacak” dediği Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gelecekte nasıl olacağını da tarif etti. Org. Kıvrıkoğlu’nun, Savunma ve Havacılık Dergisi’nin 149. sayısında çarpıcı açıklamalarda bulundu:

BEŞ TEMEL BÖLÜM: KKK tarafından; elektronik harp ve siber taarruzlara karşı korunma sağlayabilecek, sayısal muhabereye uygun, millÓ donanım, yazılım ve kripto sistemleri ile destekli, millÓ ve ittifak düzeyinde karşılıklı çalışabilir, dost/düşman tanıma/tanıtmalı, hava ve arazi şartlarından etkilenmeyen sistemlerle, muhabere irtibatları ve bilgi sistem ağları tesis edilmektedir. Bu kapsamda; birlikler, tesisler, silah ve araçların tamamı, gelişmiş uydu ve ataletsel seyrüsefer sistem yetenekleri ile ağ üzerinde takip edilebilir olmalıdır. KKK’nca öngörülen ADY mimarisi ile Ağ Destekli Yetenek Konseptine uygun olarak, iletişim ağı, kullanıcı alanları, fonksiyonel alan servisleri, veri depolama servisleri ve temel bilgi sistem servislerini içeren beş temel bölümden oluşan bir yapı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER