'BAKANDAN İL MÜDÜRÜNE TEHDİT GİBİ UYARI'

Atanmasının üzerinden henüz iki yıl geçmeden tavır,davranış ve agresif çıkışlarıyla öğretmenlerin sevmediği müdür haline gelmeyi başaran Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Selamet’e Bakandan sert uyarı geldi. Yapılan uyarının arkasındaki nedenleri ve gelinen bu noktayı Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer yaptığı basın açıklaması ile değerlendirdi.

'BAKANDAN İL MÜDÜRÜNE TEHDİT GİBİ UYARI'
“BAKANDAN İL MÜDÜRÜNE TEHDİT GİBİ UYARI”
 
Atanmasının üzerinden henüz iki  yıl  geçmeden tavır,davranış ve agresif çıkışlarıyla  öğretmenlerin sevmediği müdür haline gelmeyi başaran Adana İl  Milli Eğitim Müdür Vekili Selamet’e Bakandan  sert uyarı geldi. Yapılan uyarının arkasındaki nedenleri ve gelinen bu noktayı  Eğitim Bir Sen Adana  Şube Başkanı Mehmet Sezer yaptığı basın  açıklaması ile  değerlendirdi.
 
BASIN  AÇIKLAMASI METNİ
 
“BAKANDAN İL MÜDÜRÜNE TEHDİT GİBİ UYARI”
 
Atanmasının üzerinden henüz iki  yıl  geçmeden tavır,davranış ve agresif çıkışlarıyla öğretmenlerin sevmediği müdür haline gelmeyi başaran Selamet’e Bakandan tehdit gibi uyarı geldi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki  günlük Adana ziyareti sırasında Adana'ya gelen Milli  Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adana İl  Milli  Eğitim Müdürlüğü’nü de  ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında orada bulunanlar  ilginç bir hadiseye şahit oldular. Tüm Ulusal ve Yerel basına yansıyan bu hadise, daha önce benzeri  yaşanmamış  şekilde cereyan etmiştir.
 
Milli  Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adana İl  Milli  Eğitim Müdür Vekili M.Ali Selamet’i Makam’ında uyararak “Her bir  öğretmenimizi ‘benim sizlere  gönderdiğim bir  misafir olarak’ kabul edeceksiniz.” demiştir.
 
Adana’daki  Öğretmen ve İdareciler belki de 28 şubat’ta bile, belkide bu kadar aşağılanmamışlardı. Mehmet Ali Selamet’in Adana  Milli  Eğitim Müdür Vekilliğine geldiği 2012  yılından bu yana  yaşanılanlar, aşağılayıcı bir  yönetim anlayışı oluşturmaktan başka bir  şekilde  açıklanamaz.
 
Yaşananların içerisinden birkaç örnek vermek gerekirse;
 
* Müdür Vekili Selamet’in Karaisalı İlçesindeki  okulları ziyaretinde, bir  okul müdürünün toplantı sırasında, “yapılan  başarılı çalışmalar da  ödül  verilmesinin  öğretmenlerimotive edeceğini” söylemesi üzerine, Müdür Vekili Selamet “  Ödüle dayalı çalışma, Pavlov’un Deneylerinde olur” diyerek  öğretmenleri  adeta bir köpek ile kıyaslamış ve aşağılamıştır.
 
* Adana ATO Anadolu  Lisesi Müdürü,  okuluna bir hayırsever tarafından yaptırılan kütüphane açılışına Milli Eğitim Müdür Vekili Selamet’i de  davet etmiştir. Kütüphanenin yapılmasına büyük katkı sağlayan, ama vefat etmiş olan ve ismi kütüphaneye verilen Öğretmenin Eşinin de bulunduğu ortamda Okul Müdürünü misafirlerin önünde “ İsim Verme Kurulundan Onay Aldınız mı?” diye azarlayarak misafirlerin önünde rencide etmiştir.
 
* Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan Kadrolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zühtü Ovalı(Bakan Bey’in ziyaretine davet edilmemiştir)’nın bir toplantıya katılmak için çıktığı anda, Makam Odasının kapısı, Müdür Vekili Selamet’in Talimatı ile Çilingir getirtilerek açılmış, Eşyaları dışarıya çıkarılıp, Selamet tarafından geçici olarak görevlendirilen Şube Müdürüne Oda tahsis edilmiştir.
 
* Çukurova ve Seyhan ilçelerindeki Okullarda görev yapan Müdür Başyardımcıları ve Müdür Yardımcılarının toplantısında, Bayan bir müdür yardımcısı eğitimci söz istiyor ve”Ben bugün Kanser olduğumu öğrendim.”, demesi üzerine müdür vekili Selamet;”olabilir, o sizin probleminiz…size söz hakkı vermiyorum” diyor.Bunun üzerine Müdür Yardımcısı salondan çıkıyor. Müdür Vekili Selamet; “ Toplantının Havasını bozdunuz, havam kaçtı.” diyerek agresif şekilde mikrofonu bırakıp yaklaşık 500 eğitimcinin katıldığı toplantıyı terk etmiştir.
 
* Kendisinden randevu alıp, Makam Odasının kapısında yaklaşık 4 saat beklettiği öğretmenleri mi, yoksa 6 saat bekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürünü mü söyleyelim……
 
Verdiğimiz örneklerden de anlaşılacağı üzere, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Adana ziyaretinde Müdür Vekili Selamet’i Makamında ve basının önünde uyarması akıllara şu soruyu getirmiştir.
 
“ Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adana’daki Öğretmenlerin duyuramadığı, duyurmaya cesaret bile edemedikleri seslerini mi duymuştu acaba?”
 
Mehmet SEZER
 
Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 10 yıl Önce

Darp edilen Sunar Nuri Çomu Lisesi öğretmenlerinine karşı olan yaklaşımlarına ne demeli? Okul müdürüne ve öğretmenlere geçmiş olsun dememesi, aşağılaması, olayları dinlemeden haksız görmesi, adeta okulu suçlaması, yani şiddeti olumlar tavrı, empati yapmaması... Şiddeti ve öğretmene darp olaylarını körükleyen her kim ise Allaha havale ediyorum.

Adana
Adana - 10 yıl Önce

Adana'da bir bürokrat "bu memleket ona 1 değil 10 numara büyük gelir" demişti.

Adana
Adana - 10 yıl Önce

Sayın sendika başkanı, anlattıklarınızın haricinde bilmedikleriniz, kamunun bilmediği neler var,neler. Okullarda taramalar yapılsa bu müdür vekilinden dolayı neler yaşanmış ortaya çıkar. Herkes oturduğu koltuğun kendisine baki kalmayacağını bilmeli. Ben de Allah'a havale ediyorum.

Ayşe  yılmaz
Ayşe yılmaz - 4 yıl Önce

Yıllar önce tanımıştım gerçekten idareci değil kamuda bile çalışması Uygun olmayan çok vasıfsız biri inş öğretmenlik görevine devam ermiyordur tedaviye ihtiyacı var

SIRADAKİ HABER