BAKANLAR NASIL VEDA ETTİ

Bakanlar devir teslime başladı, ilk veda eden Egemen Bağış oldu. Bağış Fıkrayla veda ederken, Nihat Ergün imalı konuştu.

BAKANLAR NASIL VEDA ETTİ

Bağış fıkrayla veda etti

Avrupa Birliği Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. Bakanlığa atanan Mevlüt Çavuşoğlu, görevi Egemen Bağış’tan devraldı.


 
 
Törende konuşan Egemen Bağış, Mevlüt Çavuşoğlu’nun AB süreci için çok büyük bir kazanç olduğunu belirterek, “Mevlüt Bey’le hukukumuz çok eskiye dayanıyor. Türkiye aleyhtarı lobilere karşı mücadele ettik. Benim AK Parti’ye katılmama vesile Mevlüt Bey’dir. Beni Tayyip Bey’le tanıştıran da Mevlüt Bey’dir. Yol arkadaşlığımız bundan sonra da devam edecek” dedi.
 
Devir teslim töreninde Bağış, “Adımız şakacıya çıkmış ya fıkra anlatmadan olmaz” diyerek şu fıkrayı anlattı:
 
 
“Temel bir gün uçağa binmiş koltuğuna oturmuş. Sonra bir yolcu gelip ‘burası benim yerim’ deyip kalkmasını istemiş, Temel kalkmamış. Hostesi çağırmış kalkmamış. Olay pilota kadar gitmiş. Pilot gelmiş Temel'in kulağına eğilip bir şeyler söylemiş. Temel ‘tamam o zaman’ deyip kalkmış. Pilota sormuşlar ‘ne dediniz de kalktı’ diye. O da ‘bu koltuk Trabzon’a gitmez’ dedim, demiş.”
 
Bağış fıkranın devamında “AK parti çok büyük bir ailedir. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyenler oldu yine de olacaktır” dedi.
 
-“HELALLEŞMEYİ BİZE ÖĞRETTİ”-
 
Hiçbir burukluk yaşamaktan görevimi arkadaşına devrettiğini söyleyen Bağış, “Başbakanımızdan aldığımız terbiye bize hesaplaşmayı değil helalleşmeyi bize öğretti. Mevlüt kardeşimin hep yanında olacağım, destekçisi olacağım. Ben bu ailenin bir neferiyim, askeriyim. Vize garabetini kaldırma konusunda çok emek verdik. AB’ye vizesiz seyahati umarım Mevlit bey gerçekleştirecek. Arkadaşlarımın çok büyük emekleri oldu. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde grevi devretme gururunu yaşıyoruz.
 
Durmak yok yola devam demiştim, bu bizim sloganımız. Emanet ehlindedir, içim rahat gönlüm çok rahat. Kendisinin 5 yıl yol arkadaşı olmamı sağlayan sayın başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
-ÜÇ TANE HEDİYEM VAR-
 
Bağış ayrıca şu ifadeleri kullandı:
 
“En büyük desteği ailem verdi. Bütün aileme teşekkür ederim. Bunda sonra da partimin bir neferi olarak ülkeme hakkıyla hizmet etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ülkeye ve bu millete beddua edenlerle değil ama hayır duası yapanlarla birlikte bu ülkeyi daha da yüksek noktalara taşımak için hep birlikte çalışacağız.
 
Bütün çalışma arkadaşlarım hakkını helal etsin, benim hakkım geçtiyse helal olsun.
 
Stajyerinden en üstüne kadar bakana direk ulaşabileceği bir sistem kurduk, aile ortamı kurduk. Aile havasını hiçbir zaman bozmadık. 3 tane hediyem var.
 
Yakamdaki rozeti, çiçeğini vermek için kızım geldi, eline doğdu sayılır. Bir de kalem hediye etmek istiyorum.” 




 
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda da devir teslim gerçekleşti. Görevini Fikri Işık'a devreden Nihat Ergün, şunları söyledi:
 
"5 yıl bakanlık görevinde bulundum, Sayın Başbakanımıza teşekkür etmek isterim. Her zaman güvenerek bu görevleri bize tebliğ etti. Biz de onu mahcup etmemek için çaba gösterdik. Zaten kısa bir zaman sonra üçüncü dönem kuralı nedeniyle sona erecekti. Sivil hayata hazırlık için bir zaman ihtiyaç vardı. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum, omuzumuzdan bugün çok önemli bir yük kalkıyor. Ben bu zamanı arzu ediyordum. Bunu arzu ettiğimi de arkadaşlarıma yakın çevreme ifade etmiştim.

ERGÜN'DEN ŞEHVET,ŞÖHRET  VURGUSU
 
Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanı yoldan çıkarır. Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Makamların mevkilerin başından beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla da yakın bir işimiz olmadığını herkes yakından bilir. Bu konularda gönlümüz rahat. Dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun.
 
Şu sırada bir takım cemaat tartışmaları söz konusu. Makamların geçici olduğunu biliyorum. Devletle ilişkilere gelince boyut farklıdır. İnananların inanmayanların ortak organizasyonunu adı devlettir. Anayasa, kanunlarla çalışır. Devlet içerisinde her mezhepten kişi kamu görevlisi olarak görev alabilir. Ancak insanlar mezheplerini, meşreplerini dışarıda bırakmayı bilmelidir. Devlet devlet olmaktan çıkar. Devletle ilişkisi olan insanlar buna hassasiyet göstermelidirler.
 
 
Yönetilemeyecek kadar büyürse bir yapı kendi kendini yöneten birimler ortaya çıkar. Devlet bunlara bakar, hukuk içerisinde mücadele ederler. Devlette kendini yöneten birim olamaz. Bizim için zaman dolmuş oldu, görev tamamlandı. Sivil süreç başlamış oldu. Bu süreçte yeni dönemde görev alan Fikri Işık Kardeşime teşekkür ediyorum. Gerçekten ve gerçekten çalışkan bir arkadaşımızdır 24 saat çalışır. Gerçekten dürüst bir arkadaşımızdır. Bakanlığımızın bundan sonraki faaliyetlerde çok daha fazla ileri götüreceğini inanıyorum. Herkesin bir üslubu olacaktır. Yeni dönemde başarılar diliyorum.
 
Yeni bakan Fikri Işık da, "İnsanın kalitesi zor zamanda ortaya çıkar. Bu görevler alınırken herkes çok güzel şeyler söyler. Ama bu görevlerden ayrılırken söylenen sözler insanların gerçek kalitesini ortaya çıkarır. Sayın Bakanımızı 30 yıldır tanıyorum. Ama bugün bu konuşması bizim onu örnek almakta ne kadar doğru yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Bakanlığın icaraatlerini yakından takip eden biri olarak kendimi şanslı addediyorum. Bir de zorluğu var tabii, bu kadar yüksek bir çıtayı daha da yukarı taşımanın zorluğu var" diye konuştu. 
 
Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER