BAKANLARIN İNTERNET VE SOSYAL MEDYA KARNESİ BELLİ OLDU

Dijital Araştırmalar Derneği'nin "Dijital Hükümet 2016 reyting sonuçları"na göre Gençlik ve Spor Bakanlığı sosyal medya ve interneti en iyi kullanan bakanlık oldu. Bakanlar arasında ise Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ilk sırada. Twitter'ı en doğru kullanan kabine üyesi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu aldı.

BAKANLARIN İNTERNET VE SOSYAL MEDYA KARNESİ BELLİ OLDU
Hükümetin internet ve sosyal medya performansını masaya yatıran Dijital Araştırmalar Derneği, kabinenin reytingini ortaya çıkardı. Memurlar.net'te yer alan habere göre Dijital Hükümet 2016 Dijital Varlık Reytingi'ne göre, sosyal medyayı en iyi kullanan bakanlık Gençlik ve Spor Bakanlığı olurken, kabine üyeleri arasında ise Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ilk sırayı aldı.
Araştırmada 64'üncü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde görev yapan 27 kabine üyesi ve 22 bakanlığın 2016 yılının Şubat ayı sonu itibariyle faaliyet gösterdiği 12 sosyal platform, 48 web sitesi ve 16 mobil uygulama incelendi. 306 dijital varlıkla yürütülen etkileşim 97 kriter ışığında derecelendirildi.




Sağlık Bakanlığı ikinci sırada
 
Dijital varlık performanslarına göre, dijital varlıkları en iyi kullanan bakanlık 100 üzerinden 60,16 puan ve BB - - reytingiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Sağlık Bakanlığı 58,33 puan ve B++ reyting, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 57,89 puan ve B++ reyting, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 56,31 puan ve B+ reyting, Avrupa Birliği Bakanlığı 50,91 puan CCC++ reyting aldı. 20'inci sıradaki Başbakanlığın puanı 24,54, reytingi ise DDD+.




Sosyal medyayı en iyi kullananlar

6 sosyal ağ kategorisinde en iyi 5'in açıklandığı Dijital Hükümet 2016 sonuçlarına göre ise Twitter'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Facebook'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; Instagram'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı; YouTube'da Dışişleri Bakanlığı; Google+'da ise Ulaştırma Haberleşme ve Denizlik Bakanlığı dereceleri paylaştı. Web sitesini en iyi kullanan ise İçişleri Bakanlığı oldu.





En iyi kullanan Bakanlar
 
Dijital varlıkları en iyi kullanan bakan 60,63 puan ve BB - - reyting ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 59,41 puan ve B++ reytingi ile ikinci; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 58,89 puan ve B++ reytingiyle üçüncü olurken; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal 55,75 puan ve B- reytingle dördüncü sırayı paylaştı.



Twitter'da Süleyman Soylu
 
Twitter'ı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu en doğru kullanan bakan olurken; Facebook'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fatmagül Demet Sarı, Maliye Bakanı Naci Ağbal aynı oranda başarılı olarak ilk sırayı paylaştı. YouTube'da ve Google+'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik; Instagram'da ve internet sitesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık en iyi performansı gösteren kabine üyeleri oldu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER