BEYTÜŞŞEBAP'DA PKK SALDIRISI 10 ŞEHİT . ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU.

ŞIRNAK'IN Beytüşşebap ilçe merkezine teröristlerce yapılan saldırıda 10 asker şehit oldu, 11 asker ve 9 polis yaralandı.

BEYTÜŞŞEBAP'DA PKK SALDIRISI  10 ŞEHİT . ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU.

 

 

PKK'lı bir grup terörist, Hakkari Şemdinli'deki saldırının bir benzerini dün gece Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine düzenledi. Saat 22.00 sıralarında 4 ayrı noktadan Kaymakamlık, Tümen Komutanlığı, askeri lojmanlar ve polis noktalarına ağır silahlar ve roketatarla saldırdı. İlçe karanlığa gömülürken çıkan çatışma saatlerce sürdü. İlk belirlemelere göre saldırıda 10 asker ve polis  şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı. .
20'den fazla PKK'lı terörist de öldürüldü. Vatandaşların sabaha kadar evlerinden çıkamadığı da kaydedildi.


Asıl hedeflerinin Beytüşşebap Kaymakamlığı’nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe savaş alanına döndü. Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine roket ve kurşun isabet ederken, halk evlerine kapandı.

İlçe merkezinde ve askeri üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışmada 9 asker şehit düştü, 4’ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılardan 3’ü ilçe merkezinde tedavi edilirken, 5’i Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı askerlerden 1’inin hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 10’a yükseldi.


Saldırıyı düzenleyen PKK’lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.

3 PKK’LININ CENAZESİ İLÇE MERKEZİNDE

Beytüşşebap’a saldıran kalabalık PKK’lı grubundaki bir çok teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, 3 teröristin cesedi ilçe merkezinde bulundu.


Günün ağarmasıyla çatışma çıkan yerlerden olan, TOKİ’nin yaptırdığı Polis Lojmanları’nın önünde 3 teröristin cesedi bulundu. Polisler, cesetlerin yanına gitmek isteyen bir gruba dağılmaları uyarısında bulundu. Çıkan gerginlikte sırasında uyarılara rağmen dağılmayıp cesetleri almak isteyen grup havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.



10 ŞEHİT İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Beytüşşebap İlçesi’nde dün gece çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çifci, Piyade Asteğmen Burak Erdi, Ulaştırma Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala, Piyade Onbaşı Süleyman Güleç, ile piyade erler; Serdar Küpeli, Osman Yıldız, Uğur Sağdıç ve Emrah Karataban için bugün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze Törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen KomutanıTümgeneral Ali Doğan İnce ile Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazetecilerin görüntü almasına izin verilmeyen cenaze töreninden sonra 10 şehit helikopterler ile Diyarbakır’a gönderildi. Şehitler, Diyarbakır’dan uçakla memleketlerine gönderilecek.




 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER