BİR TWEET ATTI 10 BİN KİTAP GELDİ

Çorum'da bir ortaokul öğretmeni, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla başlattığı kampanya ile okuluna 10 bin kitaplık kütüphane kurulmasını sağladı.

BİR TWEET ATTI 10 BİN KİTAP GELDİ
Bir tweet attı 10 bin kitap geldi
 
Çorum'da bir ortaokul öğretmeni, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla başlattığı kampanya ile okuluna 10 bin kitaplık kütüphane kurulmasını sağladı.
   
 Bahçelievler Mahallesi'nde yaklaşık bin 800 öğrencinin eğitim gördüğü Karşıyaka İlkokulu ve Ortaokulu'nun Türkçe öğretmeni Ergül Aslan, kütüphanesi bulunmayan okulun bu yöndeki ihtiyacının giderilmesi için yaklaşık bir yıl önce çalışma başlattı.
 
İlk olarak öğrenci ve aileleri ile meslektaşlarından evlerindeki kullanmadıkları kitapları okula getirmelerini isteyen Aslan, bu şekilde bir miktar kitap toplayabildi. Kitap ihtiyacının karşılanması amacıyla sosyal medyadaki popüler sitelerde hesap açan Aslan, yüzlerce kişi, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütüne mesaj gönderdi.
 
Twitter'da açtığı kendi kişisel hesabından "Çorum Merkez Karşıyaka Ortaokulu'na kütüphane açmaya çalışıyoruz. Bin 800 öğrencimiz var ancak kütüphanemiz yok. Yardımcı olur musunuz" yazarak paylaşımda bulunan Aslan, diğer sosyal paylaşım sitesi üzerinden de destek istedi.
 
Türkiye'nin birçok yerinden destek geldi
 
Sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya kapsamında Twitter üzerinden yaklaşık 7 bin 500 tweet attığını dile getiren Ergül Aslan, söz konusu mesajlara çok sayıda kişinin dönüş yaptığını söyledi.
 
Birçok kişinin telefonla kendisine ulaşarak yardım yapmak istediklerini söylediğini belirten Aslan, şöyle konuştu:
 
"Bir akşam evde otururken telefonum çaldı. Telefonu açtığımda yazar Mustafa Kemal Ulusu ile görüştüm. Yardım yapmak istediğini söyledi. Kendisi daha sonra Koç Vakfı ile iletişime geçmiş. Kütüphanemizdeki tüm malzemeler onların sağladığı desteklerle alındı. Tiyatro sanatçısı Harika Uygur da bizim için kitap toplama kampanyası yaptı. Ayrıca İstanbul'dan iş adamı Berk Berker, Çorum'dan iş adamı Uğur Barlık ile esnaf Ahmet Kamiş bizlere katkıda bulundu. Türk Halk Müziği sanatçısı Vedat Gündoğdu ile ünlü ozan Hasan Kaplani de okulumuzun yeni eğitim öğretim dönemi açılışında konser vererek bizlere destek oldu."
 
Kitaplar raflara sığmadı
 
Kampanya sonunda yaklaşık 10 bin kitap topladıklarını ifade eden Aslan, beklenenden fazla kitap toplanması üzerine kütüphane yapacakları alanı değiştirdiklerini belirtti.
 
Oluşturulan alandaki raflara da ancak 7 bin 500 kitap sığdırabildiklerini anlatan Aslan, kalan kitapları henüz kolilerinden çıkarmadıklarını söyledi.
 
"En büyük teşekkürü öğrencilerime yapmak istiyorum" diye konuşan Aslan, "Derslerine girdiğim 4 sınıftaki öğrencilerle bu kütüphaneyi oluşturduk, birlikte düzenledik. Dizaynı ve tasnifi sırasında öğretmen arkadaşlarımın da katkıları oldu. Çok büyük bir çaba harcadık ama emeklerimize değdi. Sadece okul için değil okulun bulunduğu bölgedeki halk için de yararlı bir çalışma olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Öğrencilerimize çifte bayram yaşattık
 
Sosyal medya desteği olmadan bu kadar kitap toplamalarının imkansız olduğunu dile getiren Aslan, "Kütüphanemizin her şeyi hazır. Sadece bazı kitaplarımızın kaydını yapamadık. Onları da tamamlayıp Kurban Bayramı'ndan sonra açmayı planlıyoruz. Bir nevi öğrencilerimize çifte bayram yaşattık" dedi.
 
Toplumda çoğu zaman internetin ve sosyal medyanın zararlarından bahsedildiğine dikkati çeken Aslan, istenildiği zaman internetin çok güzel amaçlar için kullanabileceğini vurguladı. Aslan, okulun tiyatro ve müzik salonu ihtiyacının da bulunduğunu belirterek, bu ihtiyaçlarla ilgili de bir çalışma yapmak istediklerini söyledi.
 
Kitaplarınızı merdiven altında saklamanız size ya da bize katkı yapmaz
 
Okulun 8. sınıf öğrencilerinden Buket Nayman, kurdukları kütüphanenin okulun dışındaki bölgede yaşayan insanlara da katkı yapacak kapasitede olduğunu söyledi.
 
Bu kapasitede bir kütüphaneyi kendilerinin de beklemediğini ifade eden Nayman, "Aslında bu kadar büyük bir kütüphane kuracağımızı beklemiyorduk. En fazla okulumuzun kapasitesini karşılayacak bir kütüphane kuracağımızı sanıyorduk ama burası kentteki diğer kütüphanelerin seviyesinde, tüm Çorum'a katkı yapacak bir yer oldu. Bize katkı sağlayanlara teşekkür edip geçmek istemiyorum. Çünkü bizim gibi birçok okulun kütüphane ihtiyacı var. Kitaplarınızı merdiven altında saklamanız size ya da bize katkı yapmaz ancak o kitapları öğrencilere ulaştırırsanız gelecekte bizlere büyük fayda sağlar. Kitap yardımlarının başka yerlere de gitmesini istiyoruz. Bir kitap ülkeye yeni bir insan kazandırıyor" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER