BİZİM ÜLKEMİZİN MEYDANLARI İKİNCİ TAHRİR OLMAYACAK

Trabzon'da konuşan Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarının Trabzon'a gelemeyeceğini belirterek "Bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak."

 BİZİM ÜLKEMİZİN MEYDANLARI İKİNCİ TAHRİR OLMAYACAK
Başbakan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonspor Kulubü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu gibi çok sayıda vatandaş karşıladı. 

GEZİ'DE GERİ TEPTİ BURADA DA GERİ TEPECEK 

Başbakan Erdoğan, Trabzon Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Sizlerle bu buluşmayı Rabia Meydanı'nın bir uzantısı olarak yapıyoruz" diye seslendi. Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylara değinen Erdoğan, "Bütün bu oluşumlar, bütün bu gelişmeler aslında güçlü bir Türkiye'nin, demokrasinin, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun en güzel örneğini veren, Türkiye'yi hazmedemeyenlerin ne yazık ki projeleridir. Fakat bütün bu projeler nasıl Gezi'de geri teptiyse, bilesiniz ki yine geri tepecek. İşte Trabzon'a Gezi gelebildi mi? Giresun'a, Ordu'ya, Samsun'a, Rize'ye gelebildi mi? Neden aklı selimin yolu tektir. Sorarlar insana; "nedir derdiniz? Neyi alamadınız? Ne yapılmadı?' 10 yıl önce Türkiye'nin milli geliri 1 iken 3 oldu" açıklamasında bulundu. 

HAKARETİ KENDİLERİ İÇİN ÖZGÜRLÜK TELAKKİ EDEN ZAVALLILAR BUNLAR 

Türkiye'de 10 yıl önce 26 havaalanı olduğunu söyleyen Erdoğan şimdi ise 50 havalimanı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Kardeşlerim soruyorum sizlere; "Özgürlük istiyoruz diyorlar.' Ben de soruyorum 10 yıl önce, bu ülkede özgürlük adına ne vardı bugün neredeyiz? İstediği gibi yazıyorlar, istediği gibi çiziyorlar. Başbakan'a istediği gibi hakaret ediyorlar, hala özgürlük diyorlar. ve işte o sosyal medyada yapılanları biliyorsunuz. Küfürlere varıncaya kadar, hakareti kendileri için özgürlük telakki eden zavallılar bunlar. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar bize diktatör diyenlere diyoruz ki "buyurun Suriye' eğer diktatör görmek istiyorsanız 100 bin insan katletti 2,5 senede diktatörlüğü öğrenmek istiyorsan diktatörlüğün olduğu bir ülkede, diktatöre bile diktatör diyemezsin sallandırırlar. İşte şuan Suriye'de yaptıkları gibi ." 

YAVRULARI KİMYASAL SİLAHLARLA ÖLDÜRDÜLER 

Suriye'de kimyasal silah kullanılması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 140'a yaklaştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Bak yavruları öldürdüler yavruları. Kimyasal silahlarla öldürdüler. Şu anda sayı 140'a yaklaştı. O cansız yavruların bedenleri acaba bu ülkede annelerin, babaların o dünyasında da ses meydana getirmiyor mu? Ama ben aklıselim istiyorum. İşte aynı şeyi Rabia'da, Esma'da görüyoruz. 17 yaşındaki Esma'yı sniper silahıyla vurdular. Onunla hedef telakki ettiler, öyle şehit ettiler. İşte babasını içeri aldılar. Fakat babası mektubunda belirttiği gibi, 'Belki seninle nerede buluşacağız' dedi evladı Esma'ya. Liva-ül Hamd ismiyle müsemma sancağın altında ." 

İNŞALLAH BİZİM ÜLKEMİZİN MEYDANLARI İKİNCİ TAHRİR OLMAYACAK 

"Biz bu ülkenin efendisi değiliz, hizmetkarıyız. İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak. Adeviyye olacak, Rabia olacak, Mansuriye olacak, İskenderiye olacak demokrasinin egemen olduğu meydanlar olacak. ve bu meydanlarda söz olacak, bu meydanlarda, muhabbet olacak. Ama bu ülkede öyle bir muhalefet var ki maalesef, Hacı Bektaş-ı Veli'nin huzurunda bu ülkenin Başbakan Yardımcısı gidiyor, o Başbakan Yardımcısına saldırıyorlar. ve bu ülkenin Anamuhalefetinin Genel Başkanı kalkıpta orada özür dilemesi gerekirken kalkıpta farklı farklı şeylerden bahsediyor" ifadelerini kullandı. 

İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ HER YERE ÇİVİYİ ÇAKAMAYACAK 

Trabzon'un artık büyükşehir olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu defa hizmetlerimiz çok daha farklı olacak. Neden? Bir büyükşehir bakışı farklıdır. Şuanda Trabzon il belediyesi denilen aslında bir ilçe belediyesidir. Sadece merkezi kapsar ilçeleri kapsamaz. Ama bu değişiklikle birlikte ne olacak? Bütün ilçeler artık büyükşehir belediyesinin alt yapıda sorumluluğunda olacak. İmarda 5 binlik planlar, yani nazım imar planları dediğimiz, 5 bin, 25 bin, 50 bin, 100 bin neyse bu planlar, merkezden yapılacak. Dolayısıyla isteyen istediği gibi her yere çiviyi çakamayacak. ve böylece, bir insicam gelecek, bir güzellik gelecek, şehir merkezlerine de. İşte eskiden köy dediklerimiz artık mahalle olacak" şeklinde konuştu. 

23-24 Kasım'da Trabzon'da olacağını söyleyen Erdoğan, hem açılış törenleri gerçekleştireceğini ve ilin büyük ilçelerini ziyaret edeceğini söyledi. Rize seyahatinin dönüşünde Trabzonspor Kulübü'nün yeni yönetimini tebrik için biz ziyaret gerçekleştireceğini kaydeden Erdoğan, Trabzonspor'u dün akşamki galibiyeti nedeniyle de tebrik etti.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER