BU İLAÇLARA DİKKAT !

40 adrese şafak baskını yapan polis, sahte ilaç imalathanelerini ortaya çıkardı. Bakanlık, piyasaya sürülen antibiyotik ile ağrı kesicilerin böbrek ve karaciğeri iflas ettirdiğini açıkladı.

BU İLAÇLARA DİKKAT !

İstanbul'da piyasaya sahte ilaç sürüldüğü yolunda ihbar alan polis, 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip başlattı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin yeterli delile ulaşması üzerine Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın talimatıyla operasyon kararı alındı. Dün sabaha karşı şafak sökerken harekete geçen polis, Bayrampaşa, Ataşehir ve Ümraniye'de 19 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Gözaltına alınan 20 kişinin kaldığı evlerde ise 53 bin kutu sahte ağrı kesici, uyuşturucu hap, antibiyotik, cinsel gücü artırıcı hap ve bonzai kutularının da bulunduğu yaklaşık 300 bin kutu sahte ilaç ile 60 bin adet taklit saat bulundu.

Bakkaldan ağrı kesici almayın

Polis, şüphelilerin üretim yerlerini ve ilaçların türlerinin yanı sıra ilaçların neden olduğu yan etkilerini de tespit etti. Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekiplerin ilaçlar üzerinde yaptığı incelemede metamizol etken maddenin olmayıp, ilaçlarda kafein ve asetaminofen bulundu. İlaçlarla bulunan bu içeriklerin doz aşımıyla böbrek ve karaciğer yetmezliğine neden olduğu bildirildi.

439101 seri numaralı ağrı kesiciye dikkat

İlaç sahtekarları tarafından üretilen ağrı kesicilerden birinin '439101' parti numarası ile üretildiği belirlendi. Bu parti numarasını taşıyan tüm ağrı kesicilerin sahte olduğu ve vatandaşların eczaneler dışında başka yerden ağrı kesici almamaları istendi. Güvenlik Şube Müdürlüğünün yanı sıra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün de katıldığı operasyonda İstanbul ve Manisa'da bulunan 1 ilaç imalathanesi 8 depo, 18 ikamet ve 11 işyerinde arama yapıldı. Bayrampaşa Rami Kışla Caddesi Paşmakçı İş Merkezi'nde bulunan bir imalathane'de yapılan aramalarda

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER