BU UZMANLARA ÇOK İŞ DÜŞECEK

Geleceğin mesleğine evlerinde okuyarak kavuşacaklar

BU UZMANLARA ÇOK İŞ DÜŞECEK
2016’dan itibaren tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunlu olacak. Gediz Üniversitesi büyük ihtiyaç duyulan bu uzmanları uzaktan eğitimle yetiştirecek. Adaylar ek yerleştirme döneminde tercih yapıp, Türkiye’nin herhangi bir yerinden canlı bağlantıyla derslere katılabilecek.

Gediz Üniversitesi, uzaktan eğitimi ilk kez bir önlisans programına taşıdı. Bunun için geleceğin meslekleri arasında gösterilen iş sağlığı ve güvenliği seçildi. Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim Programı’na 15-19 Eylül tarihleri arasındaki ek yerleştirme döneminde tercih yapılabilecek. Öğrenciler 2 yıl boyunca Türkiye’nin herhangi bir yerinden, hatta yurtdışından eğitim görecek. Gençler, bilgisayar ortamında canlı anlatılacak derslere katılacak, akademisyenlerle birebir görüşüp soru sorabilecek, sadece final sınavı için kampüse gelecek.



Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, uzaktan eğitimle geleceğin mesleğine kavuşma imkanının, hiçbir bölüm ya da programa yerleşmemiş adaylar için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile kamu – özel sektör ayrımı olmaksızın ve çalıştırdığı işçi sayısına bakılmaksızın tüm işyerlerinde iş sağlığı-güvenliği uzmanı çalıştırma ya da bu hizmeti satın alma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı. Prof. Dr. Güneş, tanınan sürenin 1 Temmuz 2016’da dolacağını, bu tarihten itibaren tüm işletmelerde uzman olması gerekeceğini dile getirdi, şunları söyledi:

Ciddi sayıda açık var
“Yeni uygulamayla özellikle ağır sanayide ölümle sonuçlanan iş kazalarının engellenmesi, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması hedefleniyor. Buna göre tüm işyerleri tehlike derecelerine göre A (çok tehlikeli), B (tehlikeli), C (az tehlikeli) olarak 3 sınıfa ayrıldı ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma şartı getirildi. Böylece ciddi sayıda iş güvenliği uzmanı gereksinimi doğdu. Ülkemizde 2013 yılı verilerine göre 1 milyon 597 bin 250 işyeri var. Bunlara kamu kurumlarını da eklediğimizde ihtiyacın ne kadar büyük olduğu daha net ortaya çıkıyor. İhtiyacı karşılayabilmek için bu alanda aynı zamanda yüksek lisans eğitimi de veriyoruz.”


 
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER