BÜROKRESİDE FİŞLEME FURYASI

Davutoğlu’na yakın isimler “Paralel” denilerek uzaklaştırılacak

BÜROKRESİDE FİŞLEME FURYASI
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret edeceği kişiye devretmesinin ardından bürokraside de ciddi kıyımlar yaşanacağı öne sürüldü.
 
Bu kapsamda bürokraside uzun süredir fişleme çalışmaları yapıldığı, “Kürtçü ve cemaatçi” denilerek Erdoğan’a muhalif olduğu düşünülen istisnasız herkesin hedef tahtasına oturtulacağı konuşuluyor.
 
Başkent kulislerinde başlangıçta Kürt veya cemaatçi kimliği ön plana çıkmış kimselerle uğraşılacağı ancak bunun çok geçmeden Erdoğan yönetimini onaylamayan herkese ulaşacağı söyleniliyor.
 
Kürtçü veya Cemaatçi elbisesinin istenen herkese kolaylıkla giydirilmesi, ayrıca bürokrasideki Davutoğlu ekibinin de bu şekilde suçlamalarla devletten tasfiye edilmesi planlanıyor.
 
MERKEZ BANKASI'NDAN BİR ÖRNEK
 
Erdoğan’ın sık sık eleştirilerine maruz kalan ve Ali Babacan’ın adamı olarak bilinen Merkez Bankası eski Başkanı Erdem Başçı’nın görev süresinin dolmasının ardından Başkanlığa Saray’a yakınlığıyla bilinen Murat Çetinkaya atandı. Çetinkaya’nın altındaki kadroların önemli bir bölümünün cemaatçi, Babacancı ya da Davutoğlu’nun adamı olarak fişlendiği dile getiriliyor.
 
Merkez Bankası’nın başarılı yöneticilerinden Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci’nin de hedefteki isimler arasında olduğu, Kilimci’nin Davutoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Seyit Ahmet Işkın ve Borsa İstanbul eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turan’a yakınlığının kendisi adına dezavantaj oluşturduğu kaydediliyor. Saray çevrelerinden alınan bilgiye göre bu yakınlıklardan dolayı Kilimci’nin ismi görevinden uzaklaştırılacaklar listesinin başlarında yer alıyor. Saray’ın kurumlara yerleşmiş benimsenmeyen kadroların tasfiyesi konusunda hiçbir itiraz istemediği ve tasfiye kararının kesin olduğu anlatılıyor.
 
657’Yİ DEĞİŞTİRECEKLER!
 
Öte yandan devletteki tasfiyenin 657 sayılı Devlet Memurları kanununda bazı değişikler yapılarak gerçekleştirmesinin planlandığı belirtiliyor. Ancak devlet memurlarının özlük haklarının anayasal koruma altında olmasından dolayı yapılacak bu türlü düzenlemelerin anayasa mahkemesinden döneceğinin de altı çiziliyor.
 
657’de yapılması beklenen değişikliklerle beraber devlette ve toplumda büyük bir kaos yaşanabileceğine vurgu yapılıyor.
 
KARSIGAZETE.COM
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER