ÇETKODER'D​EN, KİMLİK ÜCRETİ TEPKiSİ

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Yeni çipli kimlikler için alınacak ücrete tepki gösterip, vatandaşa ek külfet getirmeyin çağrısı yaptı

ÇETKODER'D​EN, KİMLİK ÜCRETİ TEPKiSİ
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  “Dün ve bu gün basına yansıyan haberlerden öğreniyoruz ki, vatandaşların kullanımına sunulacak olan yeni akıllı çipli kimlikler nedeniyle her vatandaştan 18 lira talep edilecek. Bu durum tüketicileri zora sokacaktır. Özellikle dar gelirli, fakir ve fukara halkı daha büyük sıkıntıya sokacaktır. En basit bir örnekle 3 çocuklu bir aileyi ele alırsanız 5 kişinin kimliği değişecektir. Ve bu kimlik değişim işinin bu aileye maliyeti 90 lira olacaktır. Ülkemizin gerçekleri ortadadır. Doğu ve güneydoğu illerimiz başta olmak üzere Anadolu’nun çok yerinde 8- 10-16 nüfuslu aileler vardır. Oturun, her biri tüketici durumunda olan vatandaşlarımızın halini hesap edin. Bu ücreti ödeyebilecek insan var, ödeyemeyecek insan var. Ödeyemeyen kimliksiz mi kalacak? Üstelik 76 milyonluk nüfus söz konusu. Ortaya çıkan rakama bakın” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,  “Biz akıllı kimliklere karşı değiliz. Modern dünyanın çağdaş gelişimlerine ayak uyduralım. Hatta her tür bilgi bu kimliklerde olsun, cebimizde 4- 5 çeşit kimlik taşımayalım. Ancak bu geçiş sürecindeki kimlik değişimlerinde Vatandaştan ücret alınmasın. Alınacak ise de maliyeti alınsın. 3-5 liraya mal olan bir kimliğin 18 liradan vatandaşa sunulması hak değil, adalet değil. Bu kamu hizmetini gerçekleştirirken bile vatandaştan nasıl ederim de üç kuruş daha yontarım düşüncesi ile hareket etmek yakışıksızdır. İlgililer bu konuda bir düzenlemeye acilen gitmeli ve ücret meselesini halletmeliler. Biz konunun takipçisi olacağız. Ayrıca bu durum bu şekilde devam ederse, uygulamayı yargıya taşıyacağız” dedi.
 
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER