CHP ULAŞIMA YAPILAN ZAMMI MAHKEMEYE TAŞIDI.

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma yaptığı yüzde 50 zammın iptali istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP ULAŞIMA YAPILAN ZAMMI MAHKEMEYE TAŞIDI.
 
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İstanbul milletvekili Mahmut Tanal  ve beraberindeki partililerle, dava dilekçesini mahkemeye sunduktan sonra,  gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Türkiye gündemine çok üzücü bir haberle  başladıklarını, Beytüşşebap'ta 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu  hatırlattı.Tamaylıgil, ''Türkiye'nin geldiği bu noktadan sonra yapılması gerekenleri  defalarca dile getirmiştik. Bu sorun için artık sürekli üzülerek değil, çözüm  üreterek bir yol devamlılığını sağlamamız gerekiyor'' dedi.
 
        
  ''İNTİKAM ALIRCASINA İSTANBULLULAR'A YENİ BİR FATURA ÇIKARTTILAR''-
        
 
Bihlun Tamaylıgil, ''bugün adli açıdan İstanbul'a, İstanbullular'a  yapılan bir haksızlığa ve hukuksuzluğa 'dur' demek için burada bulunduklarını''  belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''29 Ağustos'ta toplu taşımaya haksızca, hukuksuzca yapılan zamma dur  demek, yürütmenin durdurulması ve bu kararın iptalinin gerçekleşmesi için bugün  burada başvurumuzu gerçekleştirdik. İstanbul, İstanbul'da yaşayanlar için  gerçekten büyük eziyetler ve çözülmeyen problemlerle karşı karşıya kalan bir  dönemden geçiyor.
İstanbullular, bu yazı bir ulaşım çilesiyle geçirdi. Bu ulaşım  çilesindeki hizmet kusurunu ortaya koyanlar bugün bakıyorsunuz, maalesef intikam  alırcasına yüzde 50'lere varan zamlarla İstanbullular'a yeni bir fatura  çıkarttılar. Neydi dayanakları? Maliyetlerimiz artıyor. Neydi dayanakları?  Enflasyon artıyor. Ne yazık ki yapılan zamlar yüzde 10 ve yüzde 50'ye kadar  ortalamada ilerleyen aralıktaki zamlar, bugün enflasyonun da üzerinde ve en acısı
 memura, işçiye, asgari ücrete yapılan zammın çok çok üzerinde.''
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER