CUMA GÜNÜNE DİKKAT !

Cuma günü kar geliyor

CUMA GÜNÜNE DİKKAT !

Tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altında. Yağışlı hava hafta sonuna kadar sürecek. Cuma günü ise kar ve karla karışık yağmur geliyor.

 

BOLU'DA KAR VE SİS

Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişinde karla karışık yağmur ve yoğun sis nedeniyle ulaşım etkilendi.  

Sabah saatlerinden itibaren Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu geçişlerinde karla karışık yağmurun yanı sıra sis nedeniyle görüş uzaklığının yaklaşık 40 metreye kadar düşmesi ulaşımı olumsuz etkiledi. D-100 Karayolu geçişinin Karanlıkdere ve Seymenler mevkiinde ise görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Araçlarının sis lambalarını yakan sürücüler yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde ise sürücüler elektronik levhalarla yavaş gitmeleri ve yağış olduğu konusunda uyarıldı.

ANTALYA İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Antalya, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Bugün akşam saatlerinden itibaren artacak yağışlarla birlikte şiddetli rüzgar da etkili olacak.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre il bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışlar bugün akşam saatlerinden itibaren Manavgat- Gazipaşa arasında, 18 Aralık Salı ve 19 Aralık Çarşamba günleri ise gün boyu sahil şeridinde kuvvetli olacak. Yağışlar esnasında rüzgar güney yönlerden 20- 30 Knot (40-55 kilometre/saat) kuvvetinde esecek. Yağışlı hava 20 Aralık Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Antalya’yı terk edecek.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağışla birlikte ortaya çıkacak kuvvetli rüzgarın kara ve deniz ulaşımında aksamalar, su baskını, sel, taşkın, dolu, yıldırım ve çatı uçması gibi olumsuzluklara neden olabileceği konusunda ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

DOĞU DONUYOR: KARS - 26

ORTA Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’ni, kar yağışı öncesi şiddetli soğuklar vurdu. Sıfırın altında 26 dereceyle Kars, Türkiye’nin en soğuk kenti oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde önceki yıllara göre geç gelen kış; kendini nöce kar sonra dondurucu soğuklar ve sis ile gösterdi. Meteoroloji kayıtlarına göre, dün gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 26, Erzurum’da 21, Ağrı’da 18, Ardahan’da 15, Iğdır’da 9, Muş’ta 7 ve Erzincan’da 4 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları Ağrı’da 23, Kars’ta 13, Erzurum’da 8, Ardahan’da 7, Erzincan’da 2, Iğdır’da 1, kayak merkezleri olan Sarıkamış’ta 50, Palandöken’de 20 santimetre olarak ölçüldü.

ERZURUM’DA 25 KÖY YOLU KAPALI

Dondurucu soğukların etkisiyle çatılardaki sarkıtların boyu uzadı. Kars hayvan pazarında tacirlerin atkıları, soğuktan buz tuttu. Hayvan yetiştiricileri buz tutan bıyıkları, titreyen elleriyle pazarlık yapmaya çalıştı. Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü sürücüleri buzlanmaya karşı uyararak, yanlarında zincir ve takoz bulundurmaları gerektiğini söyledi. Öte yandan Erzurum’da 25 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. İl Özel İdare ekipleri köy yollarını açmak için çalışma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER