DERSHANELERDEKİ AMAÇ GÜLEN CEMAATİ Mİ ?

Taha Akyol, dershaneler sorununu Gülen Cemaati'ne sordu

DERSHANELERDEKİ AMAÇ GÜLEN CEMAATİ Mİ ?
Taha Akyol, Başbakan Erdoğan’ın ‘Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin’ sözlerinden sonra cemaatin tavrını yazdı.
 
Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, dershaneleri kaldıracaklarını kesin bir dille yineleyerek bu konudaki kararlılığını gösterdi. Erdoğan’ın dersaneleri kapatma isteği hükümet cemaat çekişmesinin devam ettiği söylentilerine neden oldu.
 
Cemaatten bir isim ile konuştuğunu belirten Hürriyet yazarı Taha Akyol, şunları yazdı:
 
İşte Akyol’un o satırları:
 
Yapılan açıklamalarla gerilim hayli düşürülmüştü. Dershanelerin kapatılması için Başbakan tarih verince benim de aklıma bu geldi; hükümetten yeni bir tavır mı, diye düşündüm. Cemaat ya da camia çevresine sordum, bir gelirim, bir alınganlık görmedim. “Bizim için sorun yok” dediler:
 
“Bizim dershanelerimiz yıllar içinde kazandığı tecrübe ve başarı ile buna çoktan hazırdır. Özel okullara gidecek öğrencilerin ücretini de devlet ödeyecek. Talep artışı bile olabilir. Lise düzeyindeki okullarımızda öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırlayacak birikimimiz de var üstelik. Bu karar konusunda tek eleştiri, özel hocalarla varlıklı ailelerin çocuklarını sınava hazırlamaya devam etmesi, bunun dışında ise ‘kayıt dışı’ kursların ortaya çıkması ihtimali olabilir.”
 
Benim görüşüm şu: Dershanecilik bir problem haline gelmişti, en önemlisi müfredat derslerinin ihmal edilmesi, eğitimin bir “sınava hazırlık” faaliyetine dönüşmesi idi. Bu çok ciddi bir sorundur. Ecevit hükümeti döneminde de kapatılmaları gündeme gelmiş ama toplumsal talep dikkate alınarak bu yöne gidilmemişti. Çocukların geleceğinde “sınav” bu kadar belirleyici iken, arzla talep arasında bu kadar fark varken, dershaneler kapatıldığında hali vakti müsait olan aileler özel hocalarla çocuklarını sınava hazırlama yarışına girmeyecek mi? Kayıt dışı ve denetimsiz kurslar oluşmaz mı? Böyle bir durum ortaya çıkarsa çözümünü şimdiden düşünmek lazım.
 
Meseleyi hükümet-cemaat çekişmesi diye dar bir pencereden değil, eğitim sisteminin bir parçası olarak ele almak gerekir, diyorum. Hürriyet
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet said Berk
Ahmet said Berk - 12 yıl Önce

Anlamak mümkün değil...basbakan ne yapmak istiyor...bir donem 28 Şubat cuntacılarının sahneye çıkıp sadece imamhatiplerin kapatılması için 8 yıl kesintisiz egitimi bu millete dayatmasi sonucu ne oldu...bundan kim zarar gordu....sayın basbakan neden inat ediyor dersaneleri kapatmak için...sunu bilmiyorumu anadolu insanı bugün doktor hakim savcı mühendis oluyor ise bu dersaneler sayesinde olmadı mı...eğer bir sıkıntı varsa cemaat dersanelerini kapatsin(!) ama egitime zarar verecek adımlar atmasın...eğer gercekten samimi ise yaptıgı reformlar ile dersaneleri islevsiz hale getirsin...insanlar dersanelere ihtiyac hissetmesin ama maalesef artık basbakan samimiyetini kaybediyor... Bundan daha kötüsünde basbakan bunu bilmiyor(bilemiyor) ben başbakanımızı çok seven bir insandım ama hergüne ayrı bir soru işareti oluşuyor...

Dumrul
Dumrul - 12 yıl Önce

Hayır TÜRK milleti yani beyazların torpil baskı ile tüm kurum kuruluşları ele geçirmesi sınavı kaldırıp adil düzeni adeleti kaldıran parça kısaca AKP başarmak kimlik gizlemeyen gerçek müslüman Türkün Kürdün önünü kesmek

SIRADAKİ HABER