DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN CAN SUYU OLACAKTIR

 DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN CAN SUYU OLACAKTIR
Kamuoyunda alan değişikliği denilince sınıf öğretmenliğinden branş öğretmenliğine geçiş gibi bir yanlış algı var. Diplomaya yönelik alan değişikliği 4 yıllık mezun olduğumuz alana geçişimizi sağlayan bir yer değiştirme şeklidir. Diplomaya yönelik alan değişikliği kimleri kapsıyor ve kimler alan değişikliği yapacak ? 2012 de zorla yan alan değişikliğine mecbur bırakılan öğretmenlerin kendi alanına dönmesini sağlayacak. Alanı dışına atanan öğretmenlerin kendi alanına dönmesini sağlayacak ki bunların sayısı yok denecek kadar az çünkü hemen hemen hepsi 1995-2010 yılları arasında yapılan alan değişikliği ile kendi alanlarına döndüler. Ve Bin bir zorlukla 2.üniversiteyi bitiren öğretmenlerin eğitimini aldığı alana geçmesini sağlayacak.
            Yani burdan anlayacağınız diplomaya yönelik alan değişikliğinin amacı her öretmenin eğitimini gördüğü ve uzmanı olduğu alanda çalışmasını sağlamak. Şimdi biz size soruyoruz her öğretmenin uzmanlık alanında çalışmasının kime ne zararı olacak ? Tabiki zararı olmayacağı gibi eğitim ve öğretim açısından çok önemli fayda sağlayacak.
            Peki Milli Eğitim bakanlığı neden diplomaya yönelik alan değişikliğine pek yanaşmıyor ? Milli eğitim bakanlığı da aynı yanlış algıya sahip diplomaya yönelik alan değişikliğini sınıftan branşa geçme olarak algılıyor diplomaya yönelik alan değişikliği yaparsak branşçı atama sayımız azalır gibi açıklamalarda bulunuyor. Şuan diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin 3 te 2 si branş öğretmeni ve bunu diplomaya yönelik alan değişikliği gruplarında yaptıkları resmi araştırmayla kanıtladılar. Birçok haber sitesinede bu durumu servis ettiler. En son 2013 te yapılan diplomaya yönelik alan değişikliği sonuçlarını incelediğimiz de çok az sınıf öğretmenliği normu açılmasına rağmen branş öğretmenliğinden sınıf öğretmenliğine dönen kişi sayısı 1.330 kişi bu da şunu gösteriyor Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenliği normlarının hepsini açıp diplomaya yönelik alan değişikliği yapsa bırakın branşlarda norm daralmasını aksine birçok branşta norm açılması yaşanacak.
            Burdan Milli Eğitim Bakanlığına açık çağrıda bulunuyoruz kimseye hiç bir zararı olmayan ve 5-10 bin öğretmen, 300 bin öğrenci ve ailelerinin huzur bulmasını sağlayacak diplomaya yönelik alan değişikliğinin en geç mart ayının ilk haftasında ve en az 40 tercih hakkı verilerek yapılmasını istiyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
veli
veli - 8 yıl Önce

Yazınız için teşekkür ederiz.Gerçekten olmasında anormal bir durum olmayan ,en doğal olması gerekli bir talebi dillendirdiniz. İnşallah sonuç alınır,herkes kendi mezun olduğu, anladığı severek yaptığı branşına geçer.

SIRADAKİ HABER