EMEKLİ DEMİRTAŞ, 99 BİN LİRA BORCU GÖRÜNCE ŞOKE OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Eskişehirli emekli 59 yaşındaki Lütfü Demirtaş’tan Bağkur’a olan 99 bin 382 lira prim borcunu ödemesini istedi.

EMEKLİ DEMİRTAŞ, 99 BİN LİRA BORCU GÖRÜNCE ŞOKE OLDU
Zarfı açınca şoke oldu
 
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Eskişehirli emekli 59 yaşındaki Lütfü Demirtaş’tan Bağkur’a olan 99 bin 382 lira prim borcunu ödemesini istedi.

SGK’dan gelen kağıdı görünce şoke olduğunu söyleyen Demirtaş, "Ben 27 yıl PTT’de çalışıp Emekli Sandığı’dan emekli oldum. SGK, benim 1978 yılında İstanbul’da dükkan açtığımı ve prim borcumu ödemediğimi söylüyor. Dükkanın açıldığı tarihte askerdim. Hiç dükkan açmadım, Bağkur’la hiçbir alakam yok" dedi.
 
 
 
Eskişehir’in Osmangazi Mahallesi’nde oturan evli ve 2 çocuk babası Lütfü Demirtaş’a SGK İstanbul İl Müdürlüğü Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Çırtlık imzasıyla bir yazı gönderilerek toplam 99 bin 382 lira 18 kuruşluk Bağkur prim borcunun ödenmesi istendi. Yazıda şöyle denildi: "Değerli sigortalımız, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yaklaşık 75 milyon insanımıza sosyal güvenlik hizmeti sunmaktayız. Bu hizmetin kaliteli, hızlı ve etkin bir şekilde sunulabilmesi ve gelecek nesillere sürdürebilir bir sosyal güvenlik sisteminin bırakılabilmesi, kurumumuzun gelirlerinin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesine bağlı bulunmaktadır. Kurum kayıtlarının incelenmesi sonucunda 5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılığınızdan dolayı 30. 06. 2013 tarihi itibarıyla yasal süresinde ödenmemiş pirim borcunuzun bulunduğu tespit edilmiş ve toplam pirim borcunuz aşağıda gösterilmiştir. Süresi içinde ödenmeyen prim ve diğer alacaklarımız, 6183 sayılı amme alacaklarını tahsili usulü hakkındaki kanun hükümleri doğrultusunda icra yoluyla tahsil edilmektedir. Bu itibarla olası mağduriyetlerin önlenmesi bakımından aşağıda belirtilen prim borcunuzu ödemenizi yahut bağlı bulunduğunuz sosyal güvenlik il müdürlüğüne merkez müdürlüğüne müracaat edilerek 36 aya kadar taksitlendirmenizi, bu borçların taksitlendirilerek peşinat tutarının ödenmesi halinde bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler ile kendiniz sağlık hizmetinden yararlanabileceğinizi önemle bildirir sağlıklı günler dileriz. Toplam borcunuz 99.382,18 TL." Lütfü Demirtaş, SGK’dan gelen yazıyı okuyunca şoke oldu. SGK yetkililerinin kendisine1978 yılında İstanbul Bakırköy Cevizli Mahallesi Çekirge Sokak’ta bir işyeri açtığını ve bu tarihten itibaren prim borcunun ödemediğini söylediklerini anlatan Demirtaş şöyle konuştu: "Ben PTT’den 2004 yılında emekli oldum. Bağkur ile hiçbir alakam yok. Bu büyük bir rezalet. SGK bana Bağkur’dan 99 bin 382 lira bana pirim borcu çıkarmış. Ben hiçbir yer açmadım. PTT’ye 1977 yılında memur olarak girdim. Bu kurumda 27 yıl 1 ay teknisyen olarak çalıştıktan sonra emekli oldum. Dükkan açtığımı öne sürdükleri 1978 yılında ben askerdim. SGK’dan kağıt gelince şok oldum. Yanlışlığın düzeltilmesi için İstanbul Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi’ne taahhütlü mektupla ve faksla dilekçe gönderdim. Ancak bir aydır dilekçeme cevap verilmedi. 77 milyonunun içinde bula bula beni buldular. Uykularım kaçtı, psikolojim bozuldu. Ben PTT’de memur olarak İstanbul’da da görev yaptım. Ancak dükkan açtığım iddia edilen Cevizli Mahallesi’ne hiç gitmedim. Benim kimlik bilgilerim kullanılarak nasıl bir işyeri açılır? bunu da anlamış değilim. İşyerini açanlar kimlik bilgilerime nasıl ulaştı? onu da bilmiyorum. 35 yıl önce açıldığı söylenen işyerinin net tür bir işyeri olduğu, halen açık mı? yoksa kapalı mı? olduğu konusunda da bir bilgim yok. Ben bir an önce yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum."
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER