EMEKLİ EŞİT MAAŞ İSTİYOR

Promosyon bekleyen emekliler, yeni intibak da istiyor. 2000 yılından öncekilerin maaşları düzeldi.

EMEKLİ EŞİT MAAŞ İSTİYOR
EMEKLİ EŞİT MAAŞ İSTİYOR
 
 
Promosyon bekleyen emekliler, yeni intibak da istiyor. 2000 yılından öncekilerin maaşları düzeldi. Ama sonrakiler ile aralarındaki makas açıldı. Emekliler şimdi eşit maaş talep ediyor Emekliler bankaların vereceği promosyonla ilgili pazarlıkları umutla beklerken bir yandan da intibak müjdesini gözlüyor. Daha önce çıkartılan ve 2000 yılından önceki yaklaşık 2 milyon işçi emeklisini kapsayan intibak yasası eksik maaşları yükseltmiş ve emeklilerin maaşında 350 liraya varan artışlar sağlamıştı.
 
FARK KAPANSIN
 
Böylece 2000 yılından önce emekli olmuş vatandaşların aldıkları ücretler, kendilerinden çok sonra emekli olan fakat aynı prim gününü ödeyenlerle eşitlenmişti. Fakat bu kez de 2000 yılından sonra emekli olanların maaşları geride kaldı. Aynı prim gününü ödemesine ve aynı şartlarda emekli olmasına rağmen 2000 yılından sonra emekli olmuş bir vatandaş daha düşük maaş alıyor. Ondan birkaç yıl sonra emekli olan iş arkadaşının maaşı ile arasında önemli bir fark bulunuyor. Bu durumdan rahatsız olan emekliler hükümete çağrıda bulunarak, haksızlığın giderilmesini bekliyor. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan emekliler, "Aynı işyerinden, aynı şartlarda çalıştığımız arkadaşımızla, sırf birkaç yıl sonra emekli oldu diye aramızda büyük bir maaş farkı oluşuyor. Aynı hizmeti vermemize rağmen neden bazılarımız daha az maaş alıyoruz. 2 milyon emekliye yapılan düzeltme bize de yapılmalı" dediler.
 
DOSYALAR BAKANLIKTA
 
Bu arada 2000 yılından sonra emekli olanlarla ilgili intibak çalışmaları da yapıldı. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği ve Türkiye Emekliler Derneği iki ayrı çalışma yaparak, dosyaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim etti. Şimdi bürokratlar bu konu üzerinde çalışarak, neticelendirecek ve konu yasa aşamasına getirilecek.

 
VATANDAŞI DİNLEYİN
 
Emekliler gazetemizi arayarak sorunlarını iletiyor. İşte sizden gelen isteklerden bazıları şöyle:
 
ÜCRET FARKI
 
Bizler 2000 yılından sonra emekli olmuş arkadaşlarız. Aramızda birkaç yıllık farklar var. Buna rağmen maaşlarımız arasında uçurum oluyor.
Bunun giderilmesi için büyüklerimizden yardım bekliyoruz. (Bir gurup emekli/Bolu)
 
HAK ARAYIN
 
Emekliler için promosyon konuşuluyor ama kimse istekli görünmüyor. Biz üvey evlatmıyız. Bankalar bizden her türlü parayı alıyor ama karşılığında hiçbirşey vermiyor. SGK yetkilileri bankalarla konuşurken hakkımızı neden savunmuyor? (Yasin Tok)
 
YETMİYOR
 
Bağ-kur emeklisiyim. Maaşlarımız o kadar düşük ki geçinemiyoruz. İşçi emeklileri, memur emeklileri bir şekilde intibak, promosyon gibi haklar alıyor. Ama bizimle hiç ilgilenilmiyor. Bağ-Kur emeklilerinin maaşları artırılsın. (Mustafa Ç.)
 
EV İMKANI
 
TOKİ fakir fukaraya ev yapıyor. Tebrik ederiz ama emekliler hiç akıllarına gelmiyor mu? Buradan TOKİ Başkanı’na sesleniyorum. Emeklilerin rahatça ödeyebileceği konutlar üretse ve ömrümüzün son yıllarını kendi evimizde geçirsek. Çok dua alacaktır. Müjde bekliyoruz. (Hanife Arslan)
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER