FENERBAHÇE'NİN UEFA AVRUPA LİGİNDEKİ RAKİPLERİ BELLİ OLDU !

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu.

FENERBAHÇE'NİN UEFA AVRUPA LİGİNDEKİ RAKİPLERİ BELLİ OLDU !

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin rakiplerinin belli olduğu kura çekimi Monaco'da yapıldı. Kura çekimi sonrasında C Grubu'nda yer alan temsilcimiz Fransa'dan Marsilya, Almanya'dan Monchengladbach ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Limassol ile eşleşti.

Önce Eskişehirspor, ardından da Trabzonspor ve Bursaspor'un elenmesiyle Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz olarak geriye Fenerbahçe kalmıştı. Şampiyonlar Ligi Play Off turunda Spartak Moskova'ya elenen sarı lacivertliler, Avrupa Ligi gruplarının yolunu tutmuştu.
 
Kupadaki tek temsilcimiz Fenerbahçe C Grubu'nda Marsilya, Mönchengladbach ve Limassol ile eşleşti.
 
Avrupa Ligi'nde gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak, 3. ve 4. olanlar ise elenecek.
 
20 Eylül'de başlayacak grup maçları 6 Aralık'ta son bulacak ve takımlar toplam 6 maç yapacak.
 
Final 15 Mayıs 2013'te Amsterdam'da oynanacak.

İşte eşleşmeler:

A Grubu: Liverpool, Udinese, Young Boys, Anzhi.
B Grubu: Atletico Madrid, H.Tel Aviv, Plzen, Academica.
C Grubu: Marsilya, Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach, Limassol.
D Grubu: Bordeaux, Club Brugge, Newcastle United, Maritimo.
E Grubu: Stuttgart, Kobenhavn, Steau Bükreş, Molde.
F Grubu: PSV Eindhoven, Napoli, Dnipro, AIK
G Grubu: Sporting, Basel, Genk, Videoton.
H Grubu: Inter, Rubin Kazan, Partizan, Neftci.
I Grubu: Lyon, Athletic Bilbao, Sparta Prag, Kiryat.
J Grubu: Tottenham, Panathinaikos, Lazio, Maribor
K Grubu: Bayern Leverkusen, Metalist, Rosenborg, Rapid Wien
L Grubu: Twente, Hannover, Levante, Helsinborg.

FENERBAHÇE'NİN RAKİPLERİNİ TANIYALIM
İSTANBUL / DHA
Olympique de Marseille,1899 yılında René Montmirail tarafından kurulmuştur. Fransa'da en çok kupa sahibi takım olan Marsilya'nın 9 Fransa Ligi, 10 Fransa Kupası, 2 Fransa Lig Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunmaktadır.
Stadyum Stade Vélodrome, Marsilya (Kapasite: 60.031)

DİDİER DESCHAMPS İLE ÇIKIŞA GEÇTİLER
1980'lerin başında karanlık bir dönem geçirerek iflasın eşiğinde gelmiştir. Bernard Tapie'nin kulübe gelmesiyle Marsilya tarihindeki en iyi dönemini yaşamıştır. Bu sürede 4 kez üst üste Fransa ligi şampiyonluğu, 1 Fransa Kupası ve 1992-1993 sezonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etmiştir. VA-OM şike davasıyla suçlu bulununca hem kazandığı lig şampiyonluğu elinden alındı hem de Fransa İkinci Ligi'ne düşürüldü. 1996 yılında tekrar Fransa Ligue 1'e yükselen Marsilya 2006 yılında da bu kez kulübün mali hesaplarıyla başı derde girdi. Bu süre içinde hiçbir kupaya uzanamayan Marsilya 1999 ve 2004'de UEFA Kupası finali, 2006 ve 2007'de Fransa Kupası finali ve Fransa Ligue 1'de üç kez ikinci sırada bitirmiştir. Kupasız geçen bu dönemden sonra Marsilya 2010 yılında hem lig kupasında hem Fransa Ligi'nde zafere ulaştı.
Ana hissedarı Margarita Louis-Dreyfus olan, başkanlığını Jean-Claude Dassier'in yaptığı ve 1 Haziran 2009 beri teknik direktörlük görevini yürüten Didier Deschamps ile birlikte 2009-2010 yılında tarihinde 11. defa Şampiyonlar Ligi'ne katılmıştır.
Fransız takımını kadrosundaki önemli oyuncular :Alou Diarra,Benoît Cheyrou,Lucho González,André-Pierre Gignac,Lo'c Rémy,André Ayew,Souleymane Diawara ve kaptanları Steve Mandanda .

2. RAKİP BORUSSİA MÖNCHENGLADBACH
Borussia VfL 1900 e.V. Mönchengladbach, kısaca Borussia Mönchengladbach, ismini aldığı Almanya'nın batısında bulunan Mönchengladbach şehrinin spor kulübüdür.
Siyah-beyaz-yeşil renklere sahip olan takım, maçlarını 2004 yılından beri Mönchengladbach'ta bulunan 54,067 seyirci kapasiteli Borussia-Park stadyumunda oynamaktadır. Borussia Mönchengladbach bundan önceki yıllarda maçlarını Bökelberg Stadı'nda oynamaktaydı. Kulüp bünyesinde barındırdığı (Haziran 2011 itibariyle) 44,642 üyesiyle Almanya'nın üye sayısı bakımından en büyük altıncı takımıdır.

1970'Lİ YILLARIN EFSANEVİ TAKIMI
Tarihi başarılarla dolu olan Borussia Mönchengladbach, özellikle 1970'li yıllarda hem Almanya liginde hem de Avrupa kupalarında gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettirmiştir. Bu köklü kulübün tamamı 1970'li yıllarda kazanılmış olan 5 Bundesliga şampiyonluğu, 2 UEFA Kupası ve 3 tanede Almanya Kupası (DFB-Pokal) şampiyonluğu bulunmaktadır.
Borussia Mönchengladbach, Bundesliga tarihinde kazanılmış olan şampiyonluğu bir sonraki yılda korumayı başaran ve böylece iki yıl üst üste şampiyon olan ilk takımdır. (1970 ve 1971 yıllarında)
Borussia Mönchengladbach, özellikle 1970'li yıllardaki ezeli ve ebedi rakibi FC Bayern Münih'in dışında üst üste üç yıl şampiyonluğa ulaşan tek takım olma unvanına sahip olup söz konusu şampiyonlukları 1975, 1976 ve 1977 yıllarında elde etmiştir.
Almanya'nın bu köklü kulübünün bir diğer özelliği ise Almanya Bundesliga tarihinin en farklı skoruna imza atan takım ünvanına sahip olmasıdır. 29 Nisan 1978 tarihinde oynanan karşılaşmada Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund'u tarihi bir skor olan 12-0 ile yenerken Bundesliga tarihine de adını yazdırmayı başardı.
Futbol takımının başarılarına devam edememesinin ve bu yarışta Bayern Münih'in gölgesinde kalmasının en önemli ve başlıca sebeplerinden bir tanesi ekonomik durumlardır. Stadın zamanın şartlarına göre yeniden düzenlenip büyütülememesi ve gelirlerin buna bağlı olarak azalmasıyla baş gösteren ekonomik sıkıntılar eldeki yıldız oyuncuları satmaya ve kadroyu her seferinde yeniden oluşturmayı beraberinde getirdi. Yıldızlardan yoksun olarak da Borussia Mönchengladbach her sene amacından biraz daha uzaklaşarak sonunda lig tarihlerinde ilk kez 2. lige düşecek duruma geldi. Borussia Mönchengladbach tarihinde 1998-99 ve 2006-07 sezonları sonunda Bundesliga 2'ye düşmüştür.2011-2012 sezonunu 4. sırada tamamladı.

LUUK DE JONG'A DİKKAT
Geçen sezon Bundesliga'yı 4. bitiren Borussia Mönchengladbach, bu sezona iyi bir başlangıç yaptı. Ligin ilk haftasında sahasında Hofenhaim'i konuk eden Mönchengladbach, maçı Mikel Hanke ve Juan Arango'nun golleriyle 2-1 kazandı.
Kadrosunda Juan Arango ve Hollandalı forvet Luuk De Jong gibi yıldızları barındıran Alman ekibinin kadrosunda ayrıca Türk asıllı 20 yaşındaki Tolga Ciğerci de bulunuyor.

SON RAKİP AEL LİMASOL
UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil edecek olan tek takım olan Fenerbahçe'nin C Grubu'ndaki rakibi AEL Limasol, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin önemli ekiplerinden biri.Fenerbahçe'nin grubundaki en zayıf ekip olarak görülen AEL Limasol, Güney Kıbrıs futbolunun dikkat çeken ekiplerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 14 takımın mücadele ettiği Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi'nde geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Limasol, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda Lindfield ve 3. Eleme Turu'nda Partizan'ı elerken Play-off'larda Belçika ekibi Anderlecht'e elenerek UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.
Maçlarını 13.331 kişilik Tsirion Stadı'nda oynayan Limasol, sarı lacivertli renkleri taşırken takımın teknik direktörlüğünü Pambos Christodoulou yapıyor.

EN TEHLİKELİ İSİMLERİ SA VE GILBERTO
Genel olarak vasat bir kadroya sahip olan AEL Limasol'un kadrosuna baktığımızda ise en fazla dikkat çekenler isimler bir dönem Porto ve Fulham'da forma giyen Portekizli forvet oyuncusu Orlando Sa ve kariyerinde Lierse ile Al Ahly takımlarında mücadele eden sol açık Gilberto.

SARI LACİVERT RENKLER
AEL Limasol tıpkı temsilcimiz Fenerbahçe gibi Sarı Lacivert renklere sahip.
 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER