GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU ...

Görevden alınıp,mahkemeyi kazanan ve mahkeme kararları gereği halen eski görev yerlerine iade yapılmayan 40 yakın eğitimci,Aydın il Milli Eğitim Müdürü ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.aynı gün il insan hakları kuruluna da Aydın il Milli Eğitim Müdürü hakkında mobbing konulu sikayette bulunmuşlardır.

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU ...
Aydın’da görevden alınıp mahkeme kararı ile göreve iadesi yapılan, ancak Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iade edilmeyen okul müdürleri, adliye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Türk Eğitimsen Sendikası, üyesi okul müdürlerinin mahkeme kararına rağmen Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nce göreve iade edilmediklerini, bu yüzden suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
Aydın Adliyesi önünde toplanan okul müdürleri, suç duyurularını savcılığa teslim etti. Sendika Avukatı Ramazan Aker, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik bahane edilerek dokuz bine yakın okul müdürünün haksız yere görevden alındığını söyledi. Aker, Aydın ilini eğitimde marka yapmış okul müdürlerinin haksız ve hukuksuz yere görevden alındığını belirterek, “Yanlış düşünce, mahkemelerin, yapılan işin hukuksuzluğunu tescil etmelerine ve görevden almaları iptal etmesine rağmen aynı hukuksuzluğa göreve iade etmeyerek devam etmektedir. İlimizde eğitim içler acısı durumdadır. Bu durum devletin resmi kurumu olan TÜİK tarafından da belgelenmiştir” dedi.
"ATANAN MÜDÜRLERİN EĞİTİME KATKILARI ORTADADIR"
Başarıda her zaman ilk beş sıralarda olan Aydın eğitiminin son iki yılda 28. sıraya düştüğünü açıklayan Aker, sözlerine şöyle devam etti:
“Bütün bunların yanı sıra göstermelik bir mülakat sınavı ile göreve getirilen yandaş müdürlerin bu başarıya katkıları da ortadadır. Yerel Mahkemelerce verilen iptal kararları ve yine bu doğrultuda haklılığımızı ortaya koyan İdari Dava Daireleri Kurulu kararları, ilgili idarelerce 'Fiili İmkânsızlık' ve 'Hukuki İmkânsızlık' gerekçeleriyle hiçe sayılarak müdürlük görevlerine iadeleri valilikçe gerçekleştirilmemiştir. Mahkeme kararları doğrultusunda görevden alınan yöneticilerin müdürlük görevlerine bir an önce iade edilmesi gerektiğini yaptığımız başvurularla defalarca belirtmemize karşın olumlu bir sonuç elde edilmemiş, Valilikçe zincirleme hukuksuzluklara imza atılmıştır
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 8 yıl Önce

öğretmenlere YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ.YIPRANMA PAYI GETİRİLMELİDİR.

aysel hooca
aysel hooca - 8 yıl Önce

aydın gerceğini haber yapıp tüm türkiyeye duyurdugunuz için sonsuz tesekkür ederim

SIRADAKİ HABER