GÜL VE ERDOĞAN YİNE TERS DÜŞTÜ

Erdoğan'a ince gönderme!

GÜL VE ERDOĞAN YİNE TERS DÜŞTÜ

'Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temelidir'

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığını eleştirmesiyle ilgili 'Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temeli' ifadesini kullandı. ODTÜ Yerleşkesi'nde düzenlenen Göktürk-2 uydusunun fırlatılması törenine Köşk'ün davet edilmediği de ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davet gitmemesiyle ilgili olarak 'Kasıt aramamak lazım. Yanlışlıkla olmuştur' dedi.

'KUVVETLER AYRILIĞI DEMOKRASİNİN TEMELİ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete hizmet etmelerinin önündeki en büyük engelin bürokratik oligarşi ve yargı olduğunu belirtmiş, bazı hizmetler konusunda bürokratik oligarşi ve yargıyı aşamadıklarını söyleyerek, "Dışarıdan bakanlar '326 milletvekiliniz var yine mi bahane' diyorlar; ama kuvvetler ayrılığı var ya geliyor önümüze dikiliyor" demişti. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasını soran gazetecilere 'Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temeli' yanıtını verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete hizmet etmelerinin önündeki en büyük engelin bürokratik oligarşi ve yargı olduğunu belirtmiş, bazı hizmetler konusunda bürokratik oligarşi ve yargıyı aşamadıklarını söyleyerek, "Dışarıdan bakanlar '326 milletvekiliniz var yine mi bahane' diyorlar; ama kuvvetler ayrılığı var ya geliyor önümüze dikiliyor" demişti.

KÖŞK'E DAVET GİTMEMESİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmeyişinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım bunlarda. Kasıt yok” karşılığını verdi.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER