GURBETÇİLERE GÜMRÜK MÜJDESİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaz tatilinde Türkiye’ye gelecek vatandaşların gümrük kapılarında kuyruklara takılmaması için “Tek Durak” projesini hayata geçireceklerini söyledi.

GURBETÇİLERE GÜMRÜK MÜJDESİ

Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya’da, gurbetçilerle de bir araya geldi. Görüşmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkçi, “Yaz sezonuyla birlikte gümrük kapılarındaki yoğunluğu önlemek amacıyla önemli çalışmalar yapıyoruz. “Tek Pencere” sistemiyle kapılardaki beklemeyi azaltmak adına, ihracatçı ve ithalatçılarımızın kapı kapı dolaşmaması için elektronik ortamda bir yerden başvurup, işlemi de bir yerden sonladırabilmesini hedefliyoruz. Sistem altyapısıyla ilgili bütün protokollerler yapıldı. Haziran ayı itibariyle uygulamaya geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Gümrük kapılarından geçmek isteyen vatandaşlar için ise “Tek Durak” projesinin hayata geçirileceğini aktaran Tüfenkci, "Tek Durak Projesi'ndeki amacımız işlemlerin tek bir yerden başlayıp tek bir yerden bitirilerek hızlı bir şekilde kapılardan içeri girilmesi veya çıkılması." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER