İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLERİNİN EK GÖSTERGELERİNİN YÜKSELTİLMESİ TEKLİF EDİLDİ

CHP İzmir milletvekili Murat Bakan TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi ile il nüfus müdürleri ile ilçe nüfus müdürlerinin ek göstergelerinin yükseltilmesini teklif etti.

İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLERİNİN EK GÖSTERGELERİNİN YÜKSELTİLMESİ TEKLİF EDİLDİ
Bakan kanun teklifinin gerekçesinde, nüfus İdarelerinde başlanacak olan yeni Kimlik Kartı verilmesi işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerinde normal mesai saatleri içinde zaten var olan iş yoğunluğunu daha da artıracağını ayrıca, Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılması öngörülen yeni düzenlemede, pasaport ve ehliyetlerin verilmesi görevinin de yine bu sisteme bağlı olarak Nüfus Müdürlüklerine verilmesiyle nüfus personeline fazla mesai yaptırılması gündeme geleceğini belirtti.
 
Murat Bakan tarafından verilen kanun teklifi ile 
Nüfus Müdürlüklerinde görev yapan İl Nüfus Müdürlerinin 3000 olan mevcut ek göstergelerinin 3600’e, İlçe Nüfus Müdürlüklerinin 2200 olan ek göstergelerinin ise 3000’e çıkarılması öngörülüyor.
 
Kanun teklifi:
 
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ÖNGÖREN KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) Sayılı Cetvelin kadroları Genel İdare Sınıfının birinci derecede bulunan ek göstergeleri bölümünün 4- Başbakanlık ve Bakanlıklarda kısmının İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ibaresinden sonra gelmek üzere ‘Şube Müdürü, İçişleri Bakanlığı İl Müdürleri, Müdür’ ibaresi eklenmiştir. 
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER