İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, İstanbul Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı arazisine yapılan rezidans inşaatında, 32. kattan zemine çakılan asansörde yaşamlarını yitiren inşaat işçilerine rahmet dilerken bir dizi tedbir istedi.

İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,

“İş kazaları artık bir cinayete dönüştü. Giderek artan bu cinayetlerin sorumluları halka hesap vermeli. Bu nedenle de geniş çaplı, kalıcı, ciddi, tedbir ve önlemlerin alınmasının vakti gelmiştir ve geçmektedir. Uyduruk denetimler, kağıt üstünde ben yaptım oldu anlayışı ile yapılan kontrollerle iş yeri ve bu tür alet ve makinelerin denetimi olumlu sonuç vermiyor. Soma’daki facia daha henüz küllenmemişken bu gün bu acı olayı yaşıyoruz. Bu hususta acilen yasal düzenleme şart ” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,

“Bizdeki yasalar iş olsun diye mi var? Laf olsun torba dolsun misali mi çıkartılıyor. Mevzuat ve yönetmelikler neden yenilenmiyor. Günün normlarına uygun hale gelmesi lazım. Denetimlerin usulen olması uydur kaydır yapılması ayrıca tedbirsizlik, ihmaller ve umarsızlık her sene binlerce cana mal oluyor. İnsanlar ekmeğine boğuluyor. İş aş için çalışan canlarımız sebepsiz yere canlarından oluyorlar. Yaşam hakkı en kutsal haktır ve sağlıklı yaşamın temini devletin görevidir. Bunu iyi niyete, insanların vicdanına bırakmanın bir anlamı yoktur. Niyet okuyucu olmaktan vazgeçip, kesin amir hükümlü maddelerin içerdiği yasal düzenlemeleri çıkarmak devletin görevidir. Bu hususta bizde bir tüketici kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapacağız yetkililer nezdinde yasal girişimlerde bulunacağız, işin takipçisi olacağız” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,

“Bir kez daha bu acı olayla yüreklerimiz yanmıştır. Yine ocaklar sönmüş,  evlere, ailelerin yüreklerine ateş düşmüştür. Bu tür kazalar resmen birer cinayete dönüşmüştür. Bu olay nedeniyle yaşamlarını yitiren Tahir Kara, Hıdır Ali Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara ve Cengiz Bilgi adındaki işçi kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleriyle yakınlarına ve işçi arkadaşlarına da, milletimize de başsağlığı diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER