İSTANBUL'DA YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU. İŞADAMLARI VE BAKAN ÇOCUKLARI GÖZALTINDA

İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

İSTANBUL'DA YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU. İŞADAMLARI VE BAKAN ÇOCUKLARI GÖZALTINDA
İstanbul'da  başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda önceden tespit edilen adreslere baskın yapıldı. Aralarında ünlü işadamlarının ve üç bakan oğlunun bulunduğu 52 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 7 kişi hakkında da arama kararı çıkarıldı.
 
İSTANBUL’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 52 oldu. Aralarında bakan çocukları ve ünlü işadamlarının da bulunduğu şüpheliler avukatları ile görüştürülürken ifade işlemleri henüz başlamadı. Gözaltındaki iş adamlarından Reza Zarrab tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.
 
İstanbul’da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 52’ye yükseldi. Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında 2 bakanın oğlunun da bulunduğu 29’unun Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında 1 bakan oğlunun da bulunduğu 23 şüpheli ise Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki şüpheliler avukatları ile görüştürülürken henüz ifade işlemlerinin başlatılmadığı öğrenildi. 
 
 
Gözaltına alınan kişiler arasında işadamı Ali Ağaoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de bulunuyor. Anadolu Ajansı, bazı bakanların çocuklarının da gözaltında olduğunu duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab da bulunuyor.
 
Üç ayrı koldan yapıldığı belirtilen operasyonun "Kara para aklama", "altın kaçakçılığı", "kamu görevlilerine rüşvet" ve "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçlamaları nedeniyle yapıldığı öğrenildi.
 
HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ’NÜN EŞİ DE GÖZALTINDA
 
İSTANBUL’da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın eşinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreterlerinden Mesut Pektaş da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.
 
OPERASYON EMLAK KONUT'A DA SIÇRADI
 
Akşam saatlerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü de emniyete geldi. Emlak Konut'tan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
 
"Şirketimiz Genel Müdürü Sn. Murat Kurum, bilgisine başvurulmak üzere akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne çağrılmıştır."
 
3 BAKANIN OĞLU DA GÖZALTINDA
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kağan Çağlayan da gözaltına alınan isimler arasında.
 
 
 
 
RESMİ AÇIKLAMA OLMASA DA...
 
Halk Bankası Genel Müdür ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de gözaltına alındığı öğrenildi. Resmi açıklama olmamasına karşın haberler Halk Bankası hisselerinde düşüşe yol açtı.Fatih Belediye Başkanlığı binasında hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinde binaya geldiği belirtilen polis, içeride inceleme yapıyor.
 
İşadamlarının TOKİ ihalesinde rüşvet verdikleri iddiasıyla bir yıldan bu yana takip edildikleri belirtiliyor.
 
Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi.
 
 
Şu ana kadar gelen bilgilere göre gözaltına alınan isimler şöyle:
 
* İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler
 
* Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan
 
* Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar
 
* Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir
 
* Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun kuzeni, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu
 
* Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan,
 
* İş adamı Ali Ağaoğlu
 
* Sanatçı Ebru Gündeş'in eşi iş adamı Reza Zerrab
 
* Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum
 
* Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya
 
* İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yener Çavdar (Beyoğlu, Eyüp, Kağıthane ve Şişli'den sorumlu)
 
* 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Raşit Şentürk (Süleymaniye dışında Fatih İlçesi'ndeki tüm yenileme alanları, Tuzla ve Zeytinburnu yenileme alanlarından sorumlu)
 
* İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay (Fatih ve Zeytinburnu'ndan sorumlu)
 
* 5 Numaralı Koruma Kurulu Üyesi aynı zamanda TOKİ çalışanı Yavuz Çelik, Eski röleve müdürü mimar Hüseyin Başçetin
 
* Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı
 
* Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca
 
 
 
 
DANIŞMANLAR DA GÖZALTINDA
 
Gözaltına alınanlar arasında Ekonomi Bakanının Özel Kalem Müdürleri M.B.K ve O.K, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Danışmanı S.S Çevre Şehircilik Genel Müdürü M.A.K gözaltına alındı.
 
 
'GÖZALTINDA DEĞİL, BİLGİSİNE BAŞVURULACAK'
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, işadamı Ali Ağaoğlu’nun ihtiyaç duyulan bir ifadeyi vermek üzere emniyete davet edildiğini, gözaltında olmadığını söyledi.Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu’nun gözaltında olduğu iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı kamu görevlileriyle ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine alınan bir mahkeme kararıyla belirli sayıda işadamının ifadesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Rahvalı, “Bu kapsamda da Sayın Ali Ağaoğlu ihtiyaç duyulan bir ifadeyi vermek üzere emniyete gitmiş bulunuyor” dedi.
 
 
AVUKATINDAN AÇIKLAMA
 
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı. Demirhan, Ali Ağaoğlu'nun soruşturmanın merkezinde olmadığını belirtti. Demirhan Ağaoğlu'nun ifadesinin henüz alınmadığını dile getirdi. 
 
 
'Ağaoğlu grubundan ilk açıklama'
 
Ali Ağaoğlu’nun emniyete davet edildiğini kaydeden Hasan Rahvalı, “Arama yapıldı, tamamlandı. Aramayla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı, bu da tutanağa bağlandı” diye konuştu.
 
 
 
İhaleye fesat karıştırma iddialarını da yalanlayan Rahvalı, “İhaleye fesat karıştırma iddiasını ben de televizyonda duydum. Bu tür şeyler resmi belgeye dayanmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün değil. İhaleye fesat karıştırma iddiaları olayının içerisinde Ağaoğlu Grubu’nun olması mümkün değil. Bugün halka açık, hatta canlı yayında yapılan ihalelere katılıyoruz. En son Kartal ihalesinde 41 tane uluslararası müteahhitlik ve yerli firmaların olduğu açık bir ortamda adeta bilek güreşiyle kazanılan ihaleler bunlar. Kaldı ki her girdiğimiz ihaleyi de biz almıyoruz. Böyle bir iddianın mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
Aramalar sırasında herhangi bir belge veya dokumana el konulmadığını aktaran Rahvalı, “Polis ve adli makamlar bizden bilgi, belge isterse her şeyimiz açıktır. Aramalar bitti ve tutanağa bağlandı” dedi.
 
Edinilen bilgiye göre; TOKİ ve Marmaray ihaleleri mercek altına alındı.
KİMLER GÖZALTINA ALINDI
Şu ana kadar gelen bilgiler eşliğinde gözltına alınan isimler şöyle:
 
İşadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zerrab, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri  Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya.
 
İstanbul polisinin bu sabah başlattığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kamuya da sıçradı. Şu ana kadar ulaşılan bilgilere göre iki bakanlıkta dört ayrı gözaltı var.
 
Gelen ilk bilgilere göre Çevre Bakanlığı'nda Genel Müdür Mehmet Ali Kahraman ve Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu
gözaltına alındı.
 
Ekonomi Bakanlığı'nda ise Bakan Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya gözaltında bulunuyor.
 
Öte yandan Sadık Soylu'nun Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu akrabası olduğu belirtiliyor.
 
TOPLAM 37 GÖZALTI
 
Sabah başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda şu ana kadar 37 kişi gözaltına alındı. Şu ana kadar gelen bilgiler eşliğinde gözltına alınan isimler şöyle:
 
"İşadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zerrab, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri  Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya." (Hürriyet)
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER