İŞTE İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ

Genelde emniyet müdürlüğü yapmış isimler daha sonra vali olarak atanırken, bu kez tersi oldu

İŞTE İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ

Genelde emniyet müdürlüğü yapmış isimler daha sonra vali olarak atanırken, bu kez tersi oldu


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu devam ederken bu sabah İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görevden alındığı açıklanmıştı. Çapkın'ın yerine kimin getirileceği merak ediliyordu. Açıklamalara göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Aksaray Valisi Selami Altınok getirildi.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK RESMEN GÖREVE BAŞLADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Aksaray Valisi Selami Altınok görevine başladı. Vali Mutlu, görevinden alınarak Merkez Valiliğine atanan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın personeliyle yaptığı vedalaşmanın ardından, İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Aksaray Valisi Selami Altınok ile birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Vali Mutlu ile yeni Emniyet Müdürü Altınok’un halen Emniyet Müdürlüğü’nde görüşmeleri sürerken, Altınok’un resmen göreve başladığı bildirildi. Görevi akşam saatlerinde devralan Altınok’un Vali Mutlu ile birlikte açıklama yapması bekleniyor.

EMNİYET'TEN BİR İLK

Hüseyin Çapkın'ın yerine Altınok'un gelişi aynı zamanda uzun süre sonra yaşanan bir ilki de temsil ediyor. Genelde emniyet müdürlüğü yapmış isimler daha sonra vali olarak atanırken, bu kez tam tersi oldu ve bir vali emniyet müdürü oldu. 

Altınok, daha önce emniyet müdürlüğü yapmayan, hatta polis kökenli dahi olmadan polisin başına geçen ilk emniyet müdürü olarak bir ilke imza attı. 

Necdet Menzir, Orhan Taşanlar, Kemal Yazıcıoğlu, Ramazan Er, Kazım Abanoz, Hasan Özdemir, Hasan Özdemir, Celalettin Cerrah, Hüseyin Çapkın gibi isimler hep polis kökenliydi; polis okullarında okumuş isimlerdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER